OSTAO BEZ BLAGDANSKE ZARADE

FOTO: U SUSEDGRADU OTKRIVEN LABORATORIJ ZA UZGOJ MARIHUANE Oduzeto 10 kg marihuane i 84 stabljike indijske konoplje

 
 PUZ

Blagdansku zaradu s druge strane zakona pomrsili su zagrebački policajci u suradnji s karlovačkim kolegama 52-godišnjem Zagrepčaninu od kojeg su oduzeli gotovo 10 kilograma marihuane i 84 komada stabljika indijske konoplje. Po dovršetku obrade, osumnjičeni "vrtlar" kazneno je prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu i potom predan pritvorskom nadzorniku.

Višegodišnje iskustvo i rad na suzbijanju zloporabe opojnih droga pomoglo je policajcima da "nanjuše" 52-godišnjeg dilera. Pa su pretragom njegove kuće na području Susedgrada otkrili improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i u njemu zasađene 84 stabljike indijske konoplje od kojih su najmanje bile visoke pola metra a najviše 180 cm.

Osim stabljika, od njega je oduzeto i 9607 grama marihuane koja je bila pakirana u šest vreća i namijenjena daljnjoj distribuciji.

Iz PU zagrebačke kažu da je osumnjičeni uz pomoć umjetnog osvjetljenja, ventilacije te filtracije zraka stvorio idealne uvjete za umjetni uzgoj, a po njihovom sazrijevanju je plodove svoga rada sušio, usitnjavao, vagao, vakumirao u vrećice...

Tko su kupci kojima je marihuana trebala biti dostavljena, nije poznato.

PUZ

PUZ

PUZ

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:57