UHIĆEN

GOSPIĆANINU ZBOG ZABRANJENOG ORUŽJA PRIJETI PET GODINA ZATVORA Da je sam predao arsenal policiji, prošao bi bez sankcija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.11.2019. u 12:18

Zadar, 291118.
PU Zadarska.
Konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati krim istrage nad cetvoricom sa zadarskog podrucja koji su u vozilima i kucama u Zadru i na Dugom otoku imali vise komada automatskog i poluautomatskog oruzja. Uhicene osobe nisu povezane.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

Policija je uhitila 52-godišnjeg Gospićanina kojemu zbog posjedovanje zabranjenog naoružanja prijeti do pet godina zatvora, a da ga je ranije policiji sam dragovoljno predao mogao je proći bez sankcija, doznaje se u gospićkoj policiji.

U pretrazi prostorija koje koristi 52-godišnjak iz Gospića policija je pronašla dvije automatske puške, šest okvira za automatsku pušku, 637 komada raznog streljiva i ručnu bombu. Lišen je slobode i predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti saslušan na nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz policije.

Riječ je tu ne samo o oružju koje je neovlašteno posjedovao, već i o oružju čije je posjedovanje građanima zabranjeno.

Glasnogovornica gospićke PU Maja Brozičević Hini je kazala da osumnjičenom prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, a mogao je proći nekažnjeno da se riješio oružja dragovoljnom predajom u sklopu akcije 'Manje oružja-manje tragedija', koja još traje, no svakako prije nego policija oružje pronađe.

Neslužbeno se doznaje da je policija u pretragu išlo ciljano zbog oružja, a da je isti muškarac već ranije bio pod sankcijama zbog obiteljskog nasilja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo