KAOS

'HALO, POLICIJA, NETKO DIVLJA NA CESTI, UČINITE NEŠTO!' Policijske kobre gotovo tri sata ganjale maloljetnika: U Osijeku je napravio prometni dar-mar

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Četiri izgubljena mlada života u prometnim nesrećama koje su u prosincu i siječnju u Osijeku izazvali mladići bez vozačke dozvole očito nekima nisu bile dovoljna opomena za bahato i neodgovorno ponašanje. Tako su osječki prometni policajci u petak poslijepodne "presretačem" po gradskim ulicama lovili izvjesnog maloljetnog balavca koji je ulicama jurcao vozeći automobil iako za to nema niti može imati dozvolu. Sve je počelo oko 17 sati kada su policijski službenici u „presretaču“ uočili vozilo za koje su imali dojavu građana kako obijesno vozi gradskim ulicama i pokušali ga zaustaviti. Vozač osobnog automobila odbio je postupiti po znaku policijskog službenika, naglo je povećao brzinu kretanja i pobjegao.

- Prilikom bijega maloljetni vozač počinio je niz prekršaja: ne postupanje po znakovima koje daje ovlaštena osoba, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prolazak kroz crveno svjetlo na mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima i vožnja u suprotnom smjeru. Nakon potrage, policijski službenici sustigli su i zaustavili vozilo. Oko 19,50 sati maloljetni vozač je uhićen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja tijekom današnjeg dana, 7. ožujka, uz optužni prijedlog, vozač će biti predan dežurnom sucu za prekršaje Općinskog suda u Osijeku - Prekršajni odjel, priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 52.000 kuna, maksimalna kazna zatvora u trajanju do 60 dana, 21 kazneni bod i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 24 mjeseca. Vozač je, inače, već bio evidentiran zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:57