(PRE)SKUPA IGRA

'HEJ, ŠTO TO RADIŠ? ZAŠTO NOŽEM IGRAŠ KRIŽIĆ-KRUŽIĆ NA STAKLU MOG BMW-a?!' Mladi Zagrepčanin na osam skupih auta napravio 120.000 kn štete

Ilustracija
 CROPIX

“Majmuni”, “Napravio sam 3000 kuna štete”, “Govnari” ili uzorak popularne igre križić-kružić - poruke su koje je 28-godišnji Ivica L. u ranim nedjeljnim jutarnjim satima vrijedno urezivao na stakla osobnih automobila u Ulici baruna Trenka i obližnjem Trgu Petra Svačića u Zagrebu.

Sve se odvijalo između 2 i 4 sata ujutro, a Ivica L. si je dao truda, tražeći uglavnom skuplje automobile poput novog BMW-a 3, najnovijeg Mercedesa, jednog Smarta, terenaca raznih marki...

Njima bi zatim, najvjerojatnije nožićem, na stakla urezivao razne uvrede ili se pak upuštao u igre križić-kružić.

Ukupna šteta koju je napravio na osam automobila iznosi 120.000 kuna, a nije poznato zbog čega se odlučio na ovakav sulud čin jer je nakon uhićenja poricao djelo govoreći policiji da nemaju nikakvih dokaza protiv njega.

Inače, Ivica L., koliko je policija otkrila, nije poznavao vlasnike vozila na koje se namjerio, nego je riječ o pukom vandalizmu.

Šteta bi vjerojatno bila i veća te bi oštetio i veći broj automobila da ga oko četiri sata ujutro nije zatekao jedan od susjeda, upravo u trenutku dok je Ivica L. klečeći pored vozila pažljivo izrađivao crteže na staklu jednog automobila.

Susjed mu je prišao i pitao ga što to radi, na što se Ivica L. udaljio.

Međutim, po pozivu susjeda ubrzo ga je uhitila policija te je obavljeno prepoznavanje u kojemu ga je susjed sa stopostotnom sigurnošću prepoznao kao osobu koja je uništavala automobile.

Također, policija je utvrdila da se radi o ranije osuđivanoj osobi zbog skitnje, koja nema prijavljenu adresu. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:39