NESREĆA

HOROR NA PRUŽNOM PRIJELAZU U KRIŽEVCIMA Prednji kotači VW Pola zaglavili u tračnicama, a baš u tom trenutku nailazio je vlak...

 Marko Todorov / CROPIX

Stravičnu dramu na pružnom prijelazu u Križevcima proživio je u nedjeljno rano jutro 64-godišnjak koji je vozio Polo koprivničke registracije, priopćila je u ponedjeljak policija, kako javlja Podravski.hr.

Imao je tu nesreću da su se prednji kotači njegova automobila, kad je pokušao prijeći prugu kod prijelaza namijenjenog samo za pješake u Ulici Ljudevita Modeca - zaglavili u tračnicama. Srećom, muškarac je uspio napustiti automobil prije no što je na vozilo naletio vlak te je tako sačuvao živu glavu.

Inače, na put kojim je naumio ići navode neki navigacijski programi kao na zaobilazni smjer nakon privremenog zatvaranja pružnog prijelaza na cesti koja vodi s autoputa iz Zagreba prema Koprivnici, no prijelaz u Modecovoj ulici mogu prijeći samo pješaci.

Vjerojatno je i 64-godišnjak vozio po navigaciji i kad je u mrklo doba noći došao do pruge, odlučio ju je prijeći “na divlje”, što se pokazalo jako lošom odlukom.

Mnogi vozači koji koriste autoput žale se kako obilazni smjerovi uopće nisu adekvatno obilježeni te je mnogo lutanja.

Zbog očevida nakon naleta vlaka na, srećom, prazan automobil, željeznički promet na relaciji Križevci-Koprivnica bio je obustavljen nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:38