OBITELJSKA TRAGEDIJA

HOROR U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI: ENIGMA OKRUŽUJE UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO BRAČNOG PARA Sandru su našli za kuhinjskim stolom, kraj Miroslava je bio pištolj

Nitko od susjeda danima nije vidio bračni par koji je živio povučeno i nije puno kontaktirao sa svojim susjedima u Kanarinskoj ulici 6
 CROPIX

Sandru su našli u kuhinji, za stolom, a pokraj Miroslava je bio pištolj.

Danima ih susjedi nisu vidjeli, a u nedjelju oko 20 sati policija je tijela supružnika, 39-godišnjakinje i 53-godišnjaka, našla nakon što su ušli u njihov stan u obiteljskoj kući u Kanarinskoj ulici 6 u zagrebačkoj Dubravi, i to nakon što ih je nazvao zabrinuti član obitelji jer Sandra i Miroslav danima nisu odgovarali na telefonske pozive. Nakon očevida, koji su policajci obavljali pod maskama jer su već bile nastupile opsežne truležne promjene, njihova tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevidom je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o ubojstvu i samoubojstvu.

Što je motiv ubojstva i samoubojstva u trošnom stanu supružnika nitko ne može točno reći. - Više bismo doznali o zmiji nego o njemu. Mi bismo se samo pozdravili i ništa više - rekao nam je jedan od stanara obiteljske kuće u kojoj su živjeli Miroslav Jakopčić i njegova supruga Sandra. Oboma je to bio drugi brak. Miroslav je bio razvojačeni branitelj, ali živio je od socijalne pomoći, pomagale su mu braniteljske udruge, rekli su nam susjedi. Dodali su i da se liječio od ovisnosti od alkohola, ali da unazad nekoliko godina nije pio te da on i njegova supruga baš i nisu kontaktirali sa susjedima u ulici. Jedan nam je stanar iz ulice rekao da ga je vidio prije nekoliko dana dok je na dvorištu s nekim na mobitel razgovarao o prodaji Mercedesa. Ali, kaže, bio je to jako star automobil.

Za Miroslava je rekao da je povremeno prodavao robu na sajmištu na Jakuševcu, a ponekad je s njim znala ići i supruga. Susjedi su rekli da i Miroslav i Sandra imaju odraslu djecu iz prijašnjih brakova, ali da ih nisu viđali, te da su njih dvoje bili u braku desetak godina. Policija je prema tragovima na mjestu događaja zaključila da se radi o ubojstvu i samoubojstvu, a trošan stan u obiteljskoj kući je zapečaćen.

Zagreb, 080517.
Dubrava, Kanarinska ulica.
Ubojstvo i samoubojstvo supruznika u obiteljskoj kuci u Dubravi.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX
Stan u kojemu su pronađena tijela supružnika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:22