SLATKI TERET

HRVAT ŠVERCAO DROGU U KAMIONU PUNOM SLATKIŠA Policija zaustavila nervoznog vozača pa ispod lizalica i bombona otkrila hašiš i marihuanu

 
 GUARDIA DI FINANZA

Kad je u Barceloni početkom tjedna preuzimao kamion natovaren stotinama kilograma slasnih bombona i lizalica namijenjenih talijanskoj modnoj meki Milanu, ispod kojih se krilo još 70 kilograma droge, hrvatski vozač tegljača mislio je proći “lišo”.

No, kad je došao na ligurijsku cestu kod grada Ventimiglia, financijska policija sasvim ga je opravdano odlučila zaustaviti kod naplatnih kućica.

Pregledom papirologije robe koju prevozi i površinskim pregledom unutrašnjosti tovarnog prostora uočili su velik nerazmjer, ali i neke neregularnosti u dokumentaciji. Vozač je tom prilikom pokazivao vidnu nelagodu i nervozu te ih požurivao da ima rok isporuke u određeno vrijeme.

Bio je to okidač da se na kamion “puste” službeni psi za detekciju droge Cally i Pakros. I nije dugo trebalo da reagiraju na uvježbani način. Ispod lizalica i bombona, na dnu dviju kutija, bilo je sakriveno 32 kilograma hašiša i 37 kilograma marihuane. Opijati su odmah zaplijenjeni i poslani na vještačenje, a hrvatski kamiondžija je priveden na obradu.

Policija istražuje tko je pošiljatelj točno 69 kilograma zabranjenih supstanci i koji je diler čekao pošiljku u Milanu. Je li ovo prvi put da dotični vozač “igra” ulogu međunarodnoga krijumčara droge, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:12