UBOJSTVO JASMINE DOMINIĆ

I SVJETSKI MEDIJI PIŠU O STRAVI U MEĐIMURJU 'Slučaj je šokirao Hrvatsku, kako je moguće 18 godina živjeti u kući sa skrivenim lešom?'

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX, screenshot Independent, Fox News, AP

Nakon što je u subotu u obiteljskoj kući u škrinji otkriveno tijelo Jasmine Dominić, to je postala glavna vijest u Hrvatskoj, ali i u svjetskim medijima.

Podsjetimo, Jasmina je nestala 2000. godine. Tada je imala 23 godine, a njezin je nestanak prijavljen tek u kolovozu 2005. godine. Djevojka je zapravo posljednji put viđena možda na prijelazu iz 1999. u 2000. godinu.

Njezino je tijelo tek ove subote pronađeno, i to u zamrzivaču u kući njezine sestre Smiljane, koja je zbog sumnje na Jasminino ubojstvo uhićena. Ona je navodno sve i priznala, no kako priznanje nije bilo izrečeno u prisutnosti odvjetnika, ono za sada ne može biti uzeto kao dokaz.

Policija je na jučerašnjoj konferenciji za medije priopćila da su Jasminin nestanak intenzivno istraživali, no nisu došli do informacija koje bi ukazivale da je ubijena i da se tijelo nalazi u kući njezine sestre. Iz međimurske su policije rekli kako su im članovi Jasminine obitelji čak govorili da su s njom u kontaktu te da je možda otišla u inozemstvo.

O svemu su se raspisali i svjetski mediji. Tako NDTV piše da je Jasmina imala 23 godine kad je nestala te da policija još čeka rezultate obdukcije njezina tijela.

Independent prenosi kako je obitelj tek 2005. prijavila njezin nestanak, a prije toga su policiji govorili da Jasmina živi u inozemstvu.

O slučaju je pisao i Washington Post, koji prenosi da je pod sumnjom za ubojstvo privedena Jasminina starija sestra Smiljana. Associated Press piše kako je ovaj slučaj šokirao Hrvatsku te da se mnogi pitaju kako je bilo moguće godinama živjeti u kući u kojoj je u zamrzivaču skriven leš. Sve je prenio i Fox news te New York Times.

Screenshot Washington Post

Screenshot NDTV

Screenshot Independent

Fox News screenshot

AP screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:15