OPELJEŠILI GA

Ispao nevjerojatno naivan: Varaždinac kupovao auto preko interneta i nasjeo na prevaru

Nakon što je uplatio pola iznosa, žena iz Velike Britanije ga je ponovno kontaktirala te zatražila uplatu i preostalog novca, a on ga je odmah uplatio

VARAŽDIN - Varaždinac (51) je kupovao automobil preko interneta i nasjeo na prevaru koja ga je koštala nekoliko tisuća eura. Slučaj je prijavio policiji.

Prevareni je Varaždinac prije nekoliko tjedana na jednom hrvatskom internetskom oglasniku naišao na oglas za prodaju automobila vrijednog nekoliko tisuća eura.

Cijena mu je bila prihvatljiva pa se putem kontakt e-maila javio osobi koja mu se predstavila kao žena iz Velike Britanije, a koja mu je poručila da je automobil u Velikoj Britaniji i da će mu biti dostavljen nakon što uplati pola traženog iznosa na račun u toj državi.

Nakon što je uplatio pola iznosa, žena iz Velike Britanije ga je ponovno kontaktirala te zatražila uplatu i preostalog novca. Varaždincu i dalje nije bilo ništa sumnjivo pa je i taj novac uplatio na račun i očekivao da će automobil uskoro stići u Hrvatsku.

No, umjesto toga, oglas za prodaju automobila je izbrisan sa oglasnika, a žena iz Velike Britanije više mu ne odgovara na e-mailove. Napokon shvativši da je prevaren, Varaždinac je slučaj prijavio policiji koja sada istražuje ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:54