KAOS NA SJEVEROZAPADU HRVATSKE

IZOPAČENI MLADIĆ U bijegu se zabijao u policijska vozila, ali pravi je šok tek uslijedio: 'Ne mogu vam opisati užas koji smo sin (7) i ja trpjeli...'

Ilustracija
 Paun Paunović / CROPIX

Muškarac iz Ludbrega (26) uhićen je u nedjelju nakon velike policijske potjere koja se odvijala na prometnicama tog kraja. Policajci su u dramatičnom ganjanju na državnoj cesti između Selnika i Ludbrega pokušali zaustaviti automobil kojim je upravljao. Sumnjali su kako u autu prevozi marihuanu namijenjenu daljnjoj preprodaji.

Kada su ga pokušali zaustaviti, mladić je namjerno udario u prednji desni dio policijskog automobila koji je imao upaljene ‘rotirke’, piše Podravski.hr. Nakon toga nastavio je bijeg u smjeru Ludbrega. Policajac je automobilom koji je udario uspio prestići njegov automobil i blokirao ga. No, to nije bio kraj potjeri. Kako bi izbjegao uhićenje, mladić je naglo krenuo unatrag i udario u drugi policijski automobil koji je sudjelovao u potjeri i bio prepriječen iza njegovog, a koji je također imao uključene ‘rotirke’. Policajci su mladića nakon toga izvukli iz automobila, uspjeli su ga svladati i vezali lisicama. Prebačen je u sjedište PU varaždinske, a temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen mu je automobil. Policijske informacije bile su opravdane: pronađeno je 67 grama marihuane.

Kako su priopćili iz PU varaždinske, mladić je uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi i zlouporabe opojnih droga predan pritvorskom nadzorniku. No, daljnje kriminalističko istraživanje otkrilo je o kakvom se zapravo izopačenom čovjeku radi. Policajci su mu stigli kući kako bi provjerili posjeduje li još droge ili druge predmete koji bi ga možda povezali s drugim kaznenim djelima. Razgovarali su s njegovom suprugom koja se pred policajcima jednostavno slomila. Istražiteljima je rekla kako jednostavno više ne može i opisala užas koji je zajedno s njihovim zajedničkim sedmogodišnjim sinom morala trpjeti.

Kazala je kako je od 2015. godine, kada je njihov sin imao tek četiri godine, trpjela konstantno omalovažavanje, vrijeđanje i batine dotad voljenog joj muža. Osim što ju je tukao, prijetio joj je da će je ubiti, a tijekom prošle godine, kako je navela, nekoliko ju je puta protiv njezine volje prisiljavao na spolne odnose.

Nakon što je pritvoren, 26-godišnjak je prepraćen na Općinsko državno odvjetništvo gdje je ispitan. Premda je popis kaznenih djela za koje se tereti prilično dugačak te se uz sve gore u tekstu opisano tereti i za povredu prava djeteta, tužitelji su odlučili kako osumnjičenik ipak ne treba završiti iza rešetaka istražnog zatvora u Varaždinu. Također, u priopćenju varaždinskih tužitelja uopće se ne navodi droga koju su mu policajci pronašli nakon potjere u kojoj je oštetio dva službena policijska automobila i ozlijedio jednog policajca.

– Droga još nije u ovoj priči, no ona nije nestala, kasnije ćemo odlučiti što će biti s tim dijelom priče – rekao je Podravskom.hr Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i dodao kako je po pitanju ostalih kaznenih djela nakon ispitivanja istražni zatvor osumnjičeniku zamijenjen mjerama opreza.

Osumnjičeni 26-godišnjak, prema odluci Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, protjeran je iz kuće u kojoj živi zajedno sa suprugom i sinom. Određena mu je zabrana približavanja i zabrana uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom, ali i drugim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, priopćili su tužitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:03