ZAMALO TRAGEDIJA

JOŠ JEDNA ŽELJEZNIČKA NESREĆA! Putnički vlak kod Vrbovca naletio na kamion, više osoba ozlijeđeno: 'Odjednom sam osjetila naglo kočenje i udarac'

 
 Alen Lukovac/CROPIX; Podravski.hr

Opet nesreća na željezničkoj pruzi kod Vrbovca! Putnički vlak koji je vozio iz Zagreba prema Koprivnici nešto prije 14 sati naletio je u mjestu Gradečki Pavlovec na kamion pun šljunka! Navodno je ozlijeđen strojovođa, vozač kamiona i nekoliko putnika iz vlaka, javlja Podravski.hr.

- Sjedila sam kraj prozora i odjednom osjetila naglo kočenje, škripu i udarac. Putnici su od kočenja i udara poispadali sa sjedišta, ja sam se uspjela zadržati. Kroz prozor sam vidjela da je lokomotiva zakačila prikolicu kamina punog šljunka - bila je potresena čitateljica portala Podravski.hr.

To je već druga željeznička nesreća na toj pruzi u samo tri dana. U nedjelju je vlak kod Vrbovca naletio na šinu ostavljenu na pruzi i izletio s tračnica.

- Zar se stvarno čeka da se dogodi najgore, da netko smrtno strada, pa da mjerodavni nešto poduzmu - ogorčena je čitateljica Podravskog.hr.

Zagrebačka policija kratko je izvijestila da se nalet vlaka na kamion dogodio u 13.40 sati.

Iz HŽ Infrastrukture priopćili su da se između kolodvora Vrbovec i Križevci, na željezničko-cestovnom prijelazu "Potočec" u Gradecu koji je obilježen svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kamion nije zaustavilo na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973.

Ističu da je željezničko-cestovni prijelaz bio ispravan i u funkciji, te da su prema prvim informacijama lakše ozlijeđene dvije osobe.

Podsjetimo, u nedjelju je kod Vrbovca iskočio brzi putnički vlak, a uzrok iskakanja iz tračnica je nalet na ostavljenu tračnicu, izvijestila je jučer zagrebačka policija.

Vlakom 783 kojim je na relaciji Zagreb - Koprivnica - Osijek upravljao 41-godišnji strojovođa naletio je u nedjelju oko 7,30 sati u Lonjici na tračnicu koje se nalazila na pruzi između tračnica kolosijeka te je vlak iskočio, utvrdila je policija.

Pritom su znatno oštećeni okretno postolje vlaka, tračnica kolosijeka, betonski pragovi i vijci metalnih fiksatora tračnica. Riječ je o većoj, zasad neutvrđenoj šteti.

U vlaku je bilo 68 putnika, a lakše je ozlijeđen strojovođa, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB-u Dubrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:19