VELIKA ZAPLJENA

KAKO JE ALBANAC S 10 KILA HEROINA PAO NA GRANICI KOD PREVLAKE Sa sobom je povezao i ženu da policajci ne bi posumnjali, ali bio je izrazito nervozan

    AUTOR:
    • Anton Hauswitschka

  • OBJAVLJENO:
  • 22.10.2016. u 13:15

Damir Glibušić / HANZA MEDIA

Ilustracija

Na graničnom prijelazu Karasovići jučer je u Volkswagenu albanskih tablica otkriveno 9,6 kilograma heorina namijenjenog za talijansko tržište ulične vrijednosti oko 5 milijuna kuna, javlja Dubrovački vjesnik.

Droga je bila skrivena iza upravljačke table, a osim vozača, 40-godišnjeg Albanca koji je uhićen, u automobilu je bila i šezdesetdvogodišnja Albanka koja je kasnije puštena na slobodu nakon što se utvrdilo da nije znala za skriveni heroin.

To je rečeno danas na konferenciji za novinare u sjedištu Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske na kojoj su o ovoj, ali i drugim zapljenama droga na krajnjem jugu govorili načelnik PU Tonči Radibratović, načelnik PP Gruda Pero Matić te predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović.

Načelnik Matić kazao je kako su pri kontroli putnih isprava policajci na Karasovićima primijetili da je Albanac nervozan te su automobil izdvojili u posebnu traku i krenuli u pretragu.

– Nakon što su uočili da je bilo mehaničkih radova na upravljačkoj ploči te limarskih i lakirerskih na blatobranima automobila, endoskopskom kamerom pronađeni su paketići iza komandne ploče. Nakon što je ishodovan sudski nalog, ploča je uklonjena, a iza nje je pronađen herion – prepričao je načelnik PP Gruda dodajući kako je žena koja je bila u automobili povedena na put da bi vozač bio što manje sumnjiv. Istaknuto je kako je policija uradila dobar posao jer heroin za razliku od marihuane koja ima miris nije lako pronaći.

Ivica Radulović iz Carine naglasio je kako je ova kao i prethodne velike zapljene rezultat zajedničkog rada i edukacije carinika i policajaca, a načelnik PU Tonči Radibratović pohvalio se uspješnim radom Policijske uprave na suzbijanju kriminala.

Istaknuo je kako je u nekoliko proteklih godina realizirano nekoliko akcija u suzbijanju međunarodnog kriminala, a u 56 zapljena oduzeto je više od tone marihuane, 5,5 kilograma kokaina, 21 kilogram hašiša i preko 45 tisuća tableta koje su na popisu droga dok je u četiri slučaja spriječeno krijumčarenje preko 60 kilograma heroina.

Radibratović je istaknuo da je za razliku od perioda između 1994. i 2012. godine kada se godišnje realizirala 1 do 2 zapljene veće količine droge i 300 do 400 zapljena manjih količina na ulicama, taj broj od 2012. do danas uduplao.

– Imamo 10 do 15 velikih zapljena, te 900 do 1000 onih na ulici. Na našem području općenito je smanjen kriminalitet, povećano je otkivanje počinitelja, a uz manje prometnih nesreća, za 50 posto manji je broj poginulih na prometnicama. Sve to ovo područje čini sigurnom turističkom destinacijom – kazao je među ostalim načelnik PU Tonči Glumac.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo