PETRINJA

KAZNENA PRIJAVA Direktor tvrtkinim karticama s bankomata za sebe podigao 680 tisuća kuna pa sve pokušao prikriti...

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 16.07.2019. u 15:09

Zadar, 040818.
PU zadarska je na konferenciji za novinare objavila kako je dovrseno kriminalisticko istrazivanje nad dvojcem koji je u noci s cetvrtka na petak opljackao bankomat OTP banke u Novigradu. Dvojac je uz pomoc plina uzrokovao eksploziju koja je izbacila bankomat iz zida zgrade turisticke zajednice, a policija ih je uhvatila u potjeri koja se odvijala u zadarskom zaledju u sljedecih nekoliko sati.
Na fotografiji: ukradenih 550000kn i busilica koja je koristena u pljacki.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

 

Policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Njega se sumnjiči da je u vremenu od mjeseca rujna 2013. do mjeseca srpnja 2018. godine, kao odgovorna osoba petrinjskog trgovačkog društva s računa društva na bankomatima podignuo oko 680.000 kuna, a sve u nakani da ostvari nepripadnu imovinsku korist.

Potom je u cilju prikrivanja učinjenog djela, tijekom 2016. godine, za dio evidentiranih potraživanja od ortaka krivotvorio poslovnu dokumentaciju sklapajući fiktivne ugovore o pozajmicama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen za počinjenje oba kaznena djela.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo