HGSS MAKARSKA

KOBNO PRIKUPLJANJE PUŽEVA NA BIOKOVU Pripadnici HGSS-a pronašli tijelo muškarca koji je pao s 30 metara visoke stijene i izgubio život

 
 HGSS Makarska

U potrazi za puževima, na širem makarskom području, muškarac je pao s 30 metara visoke stijene i poginuo, doznaje se u četvrtak u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) Makarska.

- U četvrtak prijepodne iz Županijskog centra 112 Split stigla je dojava na dežurni telefon, osoba koja se večer prije uputila u prikupljanje puževa na području Župe (Turija) nije se vratila u obiteljski dom. Odmah po dojavi, osam pripadnika HGSS stanice Makarska uputilo se na teren, te je uz pomoć pripadnika DVD Zagvozd i PGP Imotski započeta pretraga strmog i skliskog terena oko posljednje točke viđenja, navode u HGSS-u.

U standardnoj proceduri pokretanja potrage zatražena je i lokacija mobilnog telefona unesrećene osobe, što je ovog puta uvelike pomoglo spašavateljima na terenu koji su pronašli unesrećenu osobu.

Nažalost, kako je utvrdio HGSS, osoba je smrtno stradala prilikom pada sa 30-metarske stijene. Spasioci su putem Facebooka obitelji izrazili iskrenu sućut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:53