NAPAD

KRAJ VELIKE POTJERE U PETRINJI Uhićena četvorica napadača na pripadnika HV-a i njegova prijatelja: Izboli ih noževima i ostavili ih teško ozlijeđene

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr,
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2019. u 12:40

Petrinja, 310119.
Reportaza o trenutacnoj drustveno-politickoj situaciji u gradu Petrinji.
Na fotografiji: centar grada.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Matija Djanješić / CROPIX

Petrinja, ilustracija policije

Sisačko-moslavačka policija identificirala je i uhitila četvoricu napadača na 22-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske i njegovog prijatelja u Petrinji, koje su napadaći teško ozlijedili oštrim predmetima u petak rano ujutro, izvijestila je u subotu policija.

Glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik, rekao je da su četvorica napadača u dobi od 18 do 53 godine, s područja Petrinje.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad uhićenom četvoricom osumnjičenika za pokušaj ubojstva. Kriminalističku istragu provode službenici PU sisačko-moslavačke u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku.

Dvojica 22-godišnjih mladića također iz Petrinje, od kojih je jedan pripadnik Hrvatske vojske, teško su ozlijeđeni u napadu četvorice muškaraca u petak u ranim jutarnjim satima u Sisačkoj ulici u Petrinji. Pripadnik HV-a u trenutku napada bio je izvan službe i s prijateljem se vraćao iz provoda.

Teško ozlijeđeni 22-godišnji mladići prevezeni su u sisačku Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić. Nakon operativnog zahvata, kako Hina doznaje u bolnici, njihovo stanje je stabilno i izvan su životne opasnosti.

Kobni događaj zbio se pred zoru u Sisačkoj ulici u Petrinji kada su se, prema informacijama s mjesta događaja, vojnik i njegov prijatelj vraćali kući iz noćnog izlaska.

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, skupina ih je presrela te divljački napala. Napadači su ih, navodno, izboli noževima i potom pobjegli u noć ostavivši ih krvave na cesti da se snalaze. Ubrzo je po njih došla Hitna pomoć koja ih je prevezla u sisačku bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Da je ozlijeđen vojnik, potvrdio je i MORH te dodaju da je mladić zadobio teške ozljede izvan redovnog vremena, dakle izvan vojne službe.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo