OBRAČUN KOD KARLOVCA

'KRVOPIJO STARA!' Pijani muškarac sa suprugom vrijeđao i tukao susjedu: Žena pala i udarila glavom o betonsku stubu, a on je počeo udarati nogom

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Supružnici u dobi od 47, odnosno 55 godina proglašeni su krivima na Prekršajnom sudu u Karlovcu jer su remetili javni red i mir 9. rujna prošle godine, piše KAportal. Iza ovakvog opisa zapravo se krije verbalno i fizičko maltretiranje susjede, 77-godišnje starice u Malom Erjavcu.

Utvrđeno je da je muškarac, koji je tada imao 1,38 promila alkohola u krvi, napao susjedu govoreći joj pogrdne riječi. Rekao joj je “Što hoćeš stara kobilo?”, a potom mu se pridružila i supruga riječima: “Krvopijo stara!”

Žena je staricu s obje ruke udarila u prsa, uslijed čega je ona pala na tlo te udarila glavom u betonsku stepenicu obiteljske kuće. Muškarac ju je u više navrata svojom desnom nogom udario u glavu.

Svakom napadaču određena je novčana kazna u iznosi od 100 eura, tj. protuvrijednosti u kunama.

No, kako su bili uhićeni istoga popodneva po bolničkoj prijavi, jer je starica zatražila liječničku pomoć, te su prespavali u policiji, od kazne im se odbija svakome po 600 kuna, pa im ostaje za platiti svakome po 159 kuna i 47 lipa.

No, ako plate u roku, proći se sa po dvije trećine iznosa, odnosno s nešto više od sto kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:49