IZVLAČENJE NOVCA

LAŽNIM RAČUNIMA IZVUKLI GOTOVO 665.000 KUNA Policija osumnjičila osam osoba iz tri tvrtke zbog kriminala. Među njima je i direktorica tvrtke

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 02.05.2018. u 12:18

Sisak, 220917.
U tijeku je sanacija Mosta Gromova preko rijeke Kupe u Sisku. Saniraju se dva stupa i 188 metara pjesacke staze s obje strane mosta, a izgradit ce se i nova rasvjeta. Promet se odvija otezano, dvojesmjerno jednom stranom mosta, a rekonstrukcija ce trajati do pocetka iduce godine Na fotografiji: Rekonstrukcija Mosta Gromova u Sisku
Foto: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piškor / CROPIX

Arhiva

KUTINA – Osam osoba iz tri tvrtke iz vodne djelatnosti osumnjičeno je za  zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kako doznajemo u PU Sisačko-moslavačkoj,  istraživanjem nad ukupno osam osoba, utvrđeno je  58-godišnjanja direktorica tvrtke iz Kutine, od početka kolovoza 2013. pa do početka listopada 2017. godine, na traženje i u dogovoru s 41-jednogodišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice oštećene tvrtke, ovjerila i platila račune treće tvrtke, koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica te treće tvrtke, znajući da su računi nevjerodostojni.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka s računa oštećenje kutinske tvrtke dogovorila plaćanje ograde izgrađene na obiteljskoj kući.

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, osumnjičena 58-godišnjakinja kao direktorica oštećene tvrtke, odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za putovanja koja nisu bila stvarna, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist. Naprijed opisanim osumnjičeni su kutinsku tvrtku oštetili za ukupno 664.750 kuna.    

Za djela koja su počinili protiv osumnjičenih su Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo