IZVLAČENJE NOVCA

LAŽNIM RAČUNIMA IZVUKLI GOTOVO 665.000 KUNA Policija osumnjičila osam osoba iz tri tvrtke zbog kriminala. Među njima je i direktorica tvrtke

Arhiva
 Mate Piškor / CROPIX

KUTINA – Osam osoba iz tri tvrtke iz vodne djelatnosti osumnjičeno je za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kako doznajemo u PU Sisačko-moslavačkoj, istraživanjem nad ukupno osam osoba, utvrđeno je 58-godišnjanja direktorica tvrtke iz Kutine, od početka kolovoza 2013. pa do početka listopada 2017. godine, na traženje i u dogovoru s 41-jednogodišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice oštećene tvrtke, ovjerila i platila račune treće tvrtke, koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica te treće tvrtke, znajući da su računi nevjerodostojni.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka s računa oštećenje kutinske tvrtke dogovorila plaćanje ograde izgrađene na obiteljskoj kući.

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, osumnjičena 58-godišnjakinja kao direktorica oštećene tvrtke, odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za putovanja koja nisu bila stvarna, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist. Naprijed opisanim osumnjičeni su kutinsku tvrtku oštetili za ukupno 664.750 kuna.

Za djela koja su počinili protiv osumnjičenih su Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:04