INCIDENT

LJUBIMAC DINAMOVE ZVIJEZDE IZGRIZAO DJEČAČIĆA OD 21 MJESECA Mališan završio u Vinogradskoj s 50 šavova: 'On je rekao da mora na trening i odjurio'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.09.2017. u 10:54

Angelo Henriquez / Instagram

 

Nesretni dječačić od tek 21 mjeseca života završio je s teškim ozljedama u Vinogradskoj bolnici nakon što ga je jučer ujutro u dvorištu obiteljske kuće na Jelenovcu napao i izgrizao podivljali pas ptičar u vlasništvu susjeda, nogometaša Dinama, 23-godišnjeg Angela Henriqueza, piše Novi list.

Mališan ima ozljede po licu, tjemenu, vratu i ušima, ali igrom slučaja nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa poput očiju i živaca. Dječak je pod strogom paskom liječnika – ključno je narednih pet dana kako bi se spriječila infekcija rana.

– U šoku smo, sinčić je operiran i ima čak 50 šavova. I liječnici su zgroženi. Mada su ozljede kvalificirane kao lakše, i sami su nam rekli da ovakav opseg ozljeda još nisu imali prilike vidjeti. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Supruga i ja bili smo u kući, a prijateljica od bake čuvala je malog. Loptica s kojom se igrao sin u jednom času pala je s balkona u prizemlje. Dijete je s gospođom otišlo po lopticu u dvorište, a onda se dogodio užas. Žena je u panici dotrčala do mene i rekla da malog hitno moramo odvesti u bolnicu. Susjedov pas upao je u dvorište, zgrabio malog za lice i vukao ga. Djevojka je pozvala Hitnu pomoć, ispričavala se, a kasnije je i slala poruke da joj je žao, a njezin partner je samo rekao da mora ići, da žuri na trening – šokiran je bio otac na reakciju vlasnika, nogometaške nade podrijetlom iz Čilea, pristigle u Maksimir prije dvije godine.

 

Prema prvim informacijama Novog lista, policija je nakon obavljenog očevida i razgovora podigla kaznenu prijavu i proslijedila je DORH-u. Nesretnom mališanu slijedi dug i težak postoperativni oporavak i gotovo sigurno novi kirurški zahvati na licu, javlja Novi list.

Na službenim stranicama Dinama u međuvremenu se oglasio i Henriquez.

- Iskreno mi je žao i zaprepašten sam onime što se dogodilo. Trenutno ne postoje riječi kojima mogu opisati kako se osjećam. U šoku sam. U stalnom sam kontaktu s roditeljima malog Marija i suosjećam s obitelji koja proživljava teške trenutke u strahu za svoje dijete i njegovo zdravlje. Iskreno mi je žao i dao bih sve da se ovo nije dogodilo. Nadam se da će sve biti u uredu, a Mariju želim što brži oporavak, izjavio je nogometaš.

ELIPSO

Izdvajamo