NEVJEROJATNO

LUDA POTJERA PO ZAGREBU Mercedesom bježao policiji: Na svim je križanjima prošao kroz crveno pa sletio s ceste. No, ni tu nije bio kraj...

 
 CROPIX/PUZ

Policajci su u nedjelju, 5. kolovoza oko 19.10 sati, redovnim nadzorom prometa kod Mosta slobode, radi utvrđenog prekršaja nepropisne brzine pokušali zaustaviti osobni automobil mercedes A klase. No, vozač se nije zaustavio pa su policijski službenici, prateći ga, krenuli u potjeru.

Zagrebačka policija na svojim je web stranicama detaljno opisala potjeru koja je uslijedila, a objavili su i kartu kojom se kretao vozač kojeg su uhvatili na drugom kraju grada, tek nakon što je automobilom sletio s ceste.

Naime, Mercedes je, nakon što se nije zaustavio na policijskom punktu kod Mosta slobode, prošao kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa vozeći dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti.

Kroz sva raskrižja prošao je na crveno.

Izbjegavao je policiju, vozio neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake i tako ugrožavao i druge sudionike u prometu.

Kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom i to kroz crveno.

Nakon jurnjave Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom, skrenuo je u Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

PUZ

Policajci su ga konačno uhvatili na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen. No, ni tu nije bio kraj. Nakon nesreće, vozačje izašao iz automobila i počeo bježati. Policajci su ga uhitili u u Ilici kod kućnog broja 181.

Utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku te je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:32