ZAVRŠIO U PRITVORU

MALOLJETNIK UHVAĆEN PRIJE DVA DANA SERIJSKI JE PIROMAN Podmetnuo 6 požara od 11. srpnja, među njima i onaj čija je šteta procijenjena na 1,3 mil. kuna

Ilustracija
 Jure Mišković / Hanza Media

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom s područja Knina, osumnjičenim za šest kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je u vremenu od 11. srpnja do 23. kolovoza u mjestu Žagroviću kod Knina, u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim požarima je prijetila opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera.

Tijekom ovog kriminalističkog je utvrđeno da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati nakon što je izazvao požar u Žagroviću, predio Buline, kada je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, oko 16,30 sati na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru. Ovaj požar je ugašen je tek ped dana kasnije 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma ovom prilikom je nastala šteta procijenjena na iznos od 1.309.084,70 kuna.

Po dovršeno kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:21