SRAMOTNA KRAĐA

MIJO GERIĆ (74) 'Krim-policajac došao mi je u kuću i ukrao hrpu novca! Odmah sam vidio da iz bunta fali novac, ali što sam mogao...'

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

KOPRIVNICA - Mijo Gerić (74) ostao je bez više tisuća kuna ušteđevine koje mu je, kako tvrdi, ukrao poznati koprivnički krim-policajac (38).

Policijska uprava u Koprivnici danas je priopćila kako je njihov kolega zbog toga hitno suspendiran i udaljen iz službe, a doznajemo da je pušten na slobodu nakon što je ispitan.

Mijo je danas za Podravski.hr ispričao kako je slučaj s nevjerojatnim epilogom započeo još 8. ožujka kad ga je nazvala nepoznata žena koja se predstavila kao djelatnica Podravske banke te ga kao klijenta obavijestila da mora provjeriti novčanice koje ima kod kuće pa će nekog poslati po novac.

– Odmah sam znao da se radi o prijevari kakve se u zadnje vrijeme događaju te sam rekao da me nazove sljedeći tjedan. Zvao sam policiju da prijavim taj poziv i dogovorili smo se da ćemo se u ponedjeljak naći u gradu kako bi skupa otišli kod telefonskog operatera da dobijem ispis poziva prema kojem bi se vidjelo otkud me je ta žena zvala – rekao je Mijo.

Ipak, nije se u ponedjeljak našao s policajcima, nego je u utorak kod njega doma došao policajac u civilu s civilnim autom.

– Došao je taj policajac sam, pokazao je značku i rekao da zajedno idemo kod teleoperatera. Nisam ga pitao kako se zove jer ga poznajem. Poznajem njegovu familiju, pa tako i njega. Prije nego smo krenuli, rekao mi je da bi on htio izbrojati novac. Točno znam da sam u jednom buntu imao 50.000 kuna od prodaje zemlje, a radilo se o novčanicama od 500 kuna. Ostatak su bili euri i još kuna – otkrio nam je Mijo.

Kad su mu novinari na mobitelu pokazali fotografiju tog policajca da potvrdi identitet, Mijo nije imao dvojbe: “Da, to je on. Znam ga dobro”.

Inače, riječ je o inspektoru kriminalističke policije i aktivnom sportašu.

Novac je, ispričao je dalje Mijo, donio u kuhinju na stol i otišao se obuti.

– Na teško sam s nogama i duže mi je trebalo da se obujem. Kad sam se vratio, vidio sam da iz bunta fali novac jer je onaj papir s kojim je bio omotan bio labav. Strašno sam se uplašio, no nisam se usudio ništa reći. Mene oprči i malo jači vjetar, a on je mlad i jak i nisam htio sukob s njime. Htio mi je pomoći pospremiti novac, no nisam to dozvolio jer bi novac pomiješao i ne bih više znao gdje je što stajalo. Šutio sam i otišao s njim kod teleoperatera, tamo smo dobili ispis poziva i najprije me je odvezao u jedan dućan i nakon toga me vratio doma. Opet je inzistirao da se novac prebroji, no nisam mu to dozvolio i on je otišao – rekao je Mijo.

Nakon toga krenuo je zbrajati novac te se zaista uvjerio da nešto nedostaje, piše Podravski.hr.

– Iz onog bunta po 500 kuna falilo je 13 novčanica i falila je jedna novčanica od 500 eura. To sam siguran, to mogu dokazati, no koliko je još novaca uzeo s druge hrpe ne mogu reći jer ne znam koliko je tamo točno bilo – otkrio je Mijo.

Kako kaže, tog dana oko 16 sati nazvao je policiju i prijavio krađu.

– Došli su po mene iz policije, dao sam izjavu i to je bilo to. Sretan sam da je samo toliko novaca ukrao, da nije više, a da sam mu nešto tad prigovorio možda bi me ozlijedio. Hvala bogu da sam živ i zdrav, a nadam se i da će mi novac vratiti. I kako sad vjerovati predstavnicima države kad te besramno pokradu u vlastitom domu – ogorčeno će Mijo Gerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:13