ALKOHOL JE ZLO

Mladić (17) i djevojka (16) pali u alkoholnu komu, splitski liječnici jedva spasili život 16-godišnjaku

Mladić je sa prijateljima tulumario u Trogiru, a djevojka je sa društvom pila na plaži u Splitu

Splitska bolnica primila je u noćnim satima subote dvoje maloljetnika koji su upali u alkoholnu komu, javlja Dalmacija News . Mladić (17) i djevojka (16) opijali su se u dva odvojena društva, on u Trogiru, a onda na plaži u Splitu.

Mladić je u krvi imao dva promila alkohola, a djevojci je izmjereno više od tri promila alkohola.

Policija je razgovarala s roditeljima, a slučajevi su prijavljeni državnom odvjetništvu.

Kako javlja Slobodna Dalmacija , splitska bolnica je na Novu godinu jedva spasila život 16-godišnjaku kojeg su pronašli kako leži na Bačvicama. Siv i gotovo obamro, sigurno bi preminuo da ga slučajno nisu pronašli.

- Naravno, mladi se najčešće opijaju u vrijeme blagdana ili školskih praznika. Mi kao prva linija njihova oporavka učinimo sve što je u našoj moći da im pomognemo. Njima ozbiljno prijeti pothlađenost i svi oni bivaju dovedeni manje-više pothlađeni. Prijeti im hipoglikemija, odnosno pad šećera u krvi, od čega mogu dobiti napad grčenja ili pasti u hipoglikemijsku komu, a mogu i dehidrirati. Mi ih ovdje na Klinici utoplimo, dajemo im infuziju, a pazimo i na to da ne dođe do poremećaja elektrolita u njihovu organizmu - izjavio je dr. Neven Pavlov, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split za Slobodnu Dalmaciju .

Najčešći 'mladi pijanci', navodi dr. Pavlov rođeni su 1993., 1994, 1995., i 1996. godine, a kod nekih su pronađeni i tragovi marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:18