ŽIVOT IDE DALJE

Mladić koji je u nesreći ubio troje prijatelja pušten iz pritvora

 Jure Mišković/Cropix

ZADAR - Tonči Stupičić (22), vozač citroena xantie u kojem je u travnju na samom izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja u četvrtak je pušten iz pritvora istražnog centra Županijskog suda u Zadru. Stupičić je pušten nakon što su dan prije istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću svoje iskaze o okolnosti nesreće koja je Pag zavila u crno, dali paški policajac, dvojica mještana, te Dario Škoda (19), jedini, uz vozača, preživjeli sudionik povljanske prometne tragedije.

Prema neslužbenim informacijama Stupičić u istrazi neće iznositi svoju obranu, a sve što je dosad uspio reći istražnom, sucu bilo je da bi više volio da je on mrtav nego njegovi prijatelji. Ni u četvrtak na dan njegova puštanja iz pritvora njegova obitelj kao ni on sam nisu htjeli ništa komentirati.

Stravična nesreća dogodila se u nedjelju, 23.travnja, oko 2.30 sati na državnoj cesti 108 na Pagu. Petero mladih zabavljalo se u Povljani, a kada su se kafići u mjestu zatvorili, odlučili su krenuti u Pag.

Tonči Stupičić, koji je imao 0,8 promila alkohola u krvi, izgubio je nadzor nad upravljačem, a automobil je u blagom zavoju, između mjesta Gorica i Povljana, zbog prevelike brzine izletio s ceste i više puta se prevrnuo. U nesreći su smrtno stradali Martina Škoda (19), Ante Pogorilić (21) i Marin Orlić (24) iz Povljane, dok je njihov prijatelj i sumještanin Dario Škoda (19) zadobio teške tjelesne ozljede

Vozač Tonči Stupičić iz nesreće je izašao bez ozlijeda, no nakon što je shvatio što se dogodilo pokušao se ubiti. Sjeo je u službeni policijski automobil u kojemu je bio ključ i odvezao se kući iz koje je uzeo očevu lovačku pušku.

Policajci su ga ubrzo pronašli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:21