POLICIJA ULOVILA VOZAČA

NA SAMOBORSKOJ CESTI BMW-om POKOSIO BICIKLISTE I POBJEGAO 'Bicikli polomljeni, jedan čovjek nepomičan uz rub kolnika, drugi krvari iz glave...'

Policiji je u pronalasku nesavjesnog vozača puno pomogao jedan očevidac koji je uspio zapisati registraciju njegova BMW-a prije nego što je odjurio
Prizor na mjestu nesreće bio je strašan. Neki bicikli bili su polomljeni, a po kolniku je bilo krvi ozlijeđenih biciklista

Vozač srebrnog BMW-a zagrebačkih oznaka “pokosio” je u nedjelju u 14.15 sati na Samoborskoj cesti kod kućnog broja 243 dvojicu iz sedmočlane skupine biciklista koja mu je dolazila ususret dok je on jureći pretjecao automobil ispred sebe.

Treći biciklist u skupini koja se kretala Samoborskom prema istoku, odnosno prema Škorpikovoj, najteže je stradao i operirana mu je čeljust u KB-u Dubrava, biciklist iza njega ima brojne podljeve, a ostali su neozlijeđeni.

- Vozio sam se od Podsusedskog mosta Samoborskom cestom u smjeru Samobora, a ususret mi je dolazila grupa biciklista. Prošao sam “ležeće policajce” kod ZET-ove garaže te se kretao brzinom od 45 do 50 km/h. Promet nije bio gust. Kad smo se mimoilazili, čuo sam udarac, a onda se ispred mene stvorio auto koji je dodao gas i odjurio.

Nije ni pokušao zakočiti, samo je produžio. Prije ga nisam ni primijetio jer je vjerojatno došao velikom brzinom. Ja sam se mimoišao s biciklistima, ali sam stao uz desni rub kolnika i trudio se zapamtiti što više pojedinosti o tom autu. Uspio sam zapisati brojeve te slova HB na kraju tablice - ispričao nam je očevidac nesreće. Što je bilo dalje, opisao nam je:

- Došao sam do te grupe biciklista i predao im papirić na koji sam zapisao registracijsku oznaku vozila. Kasnije sam po svjetlima na stražnjem dijelu po oglasnicima gledao koji bi to model mogao biti pa sam zaključio da bi se moglo raditi o modelu između 1998. i 2001., iako su policajci prema otpalom retrovizoru rekli da bi se radilo o vozilu iz 2002.

Ispričao nam je da je nakon što je došao do biciklista jedan od njih sjedio uz rub kolnika i nije mogao ustati, dok je drugi krvario iz glave. Policajci su ga kontaktirali i on im je ispričao što je vidio. Prizor na mjestu nesreće je bio, kaže, strašan. Neki bicikli bili su polomljeni, a po kolniku je bilo krvi od ozlijeđenih biciklista.

Vozač je, kažu nam još neki očevici, vozio brzo i napravio je nagli trzaj kad je preko pune linije odlučio pretjecati vozilo ispred sebe. Kako mu je ususret dolazila skupina biciklista koja je vozila uz desni rub kolnika, nije uspio izbjeći nalet na njih. Zagrebačka policija izvijestila nas je da je u ponedjeljak pronašla auto i 46-godišnjeg vozača, koji je u utorak bio na kriminalističkom istraživanju nakon kojeg će biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Jedna od prvih koja je pritekla u pomoć ozlijeđenim biciklistima bila je gospođa koja živi u kući u Samoborskoj 243 ispred čije kuće se dogodio i nalet na bicikliste. Ona je iz kuće donijela pribor prve pomoć, alkohol, jer je teško ozlijeđeni biciklist jako krvario i pružila im prvu pomoć do dolaska ekipa Hitne pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:54