ODLUKA SUCA ISTRAGE

Napadači na zaposlenika bolnice Dubrava u istražnom zatvoru

Privođenje osumnjičenih županijskom sucu zbog premlaćivanja i nanošenja teških fizičkih ozljeda administrativnom djelatniku Kliničke bolnice Dubrava u nedjelju, 18. ožujka
 CROPIX

Zbog opasnosti od ponavljanja nedjela u istražnome zatvoru zadržana su četvorica mladića koji su u nedjelju napali i teško ozlijedili zaposlenika hitnoga prijema Kliničke bolnice Dubrava.

Državno odvjetništvo u utorak je izvijestilo kako ih je ispitalo i od suca istrage zagrebačkoga Županijskog suda zatražilo da ih zatvori zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, ali i utjecaja na svjedoke.

- Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i protiv svih četvero osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela - izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

Navode kako su u nedjelju oko 10,20 sati u KB Dubrava najprije došli trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik, koji je trebao liječničku pomoć. Nezadovoljni činjenicom što ga dežurni liječnik nije odmah pregledao, najprije su se "verbalno sukobili sa zaposlenikom bolnice, koji je zaprimao pacijente na šalteru hitnoga prijema", a potom nazvali ostalu dvojicu te zatražili da i oni dođu do bolnice. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o četvorici braće.

- U nakani da teško tjelesno ozlijede oštećenog zaposlenika najprije su ga počeli odguravati rukama, a potom su ga 'desetak puta udarili zatvorenim šakama u predjelu glave te ga više puta udarili u predjelu tijela', kažu u tužiteljstvu. Dodaju kako je zaposlenik "uslijed zadobivenih udaraca zadobio tešku tjelesnu ozljedu" glave odnosno "prijelom dna orbite desno".

Prema ranijim informacijama, zaposlenik je operiran i u dobrom je stanju, a u bolnici očekuju da će potpuno fizički ozdraviti.

Ministarstvo zdravstva nakon ovog napada "najoštrije je osudilo nasilje kao oblik izražavanja nezadovoljstva" te najavilo da će u suradnji s upravama zdravstvenih ustanova razmotriti modele povećanja zaštitnih mjera kao što su jačanje zaštitarskih službi i širenje videonadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:14