SUD NE ZNA GDJE JE

NAPRAVIO KAOS PRI IZRICANJU PRESUDE Komšićev prijatelj nije se pojavio na sudu, terete ga da je pred školom dilao drogu maloljetnicima

 
 Screenshot / Facebook

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je trebala biti održana sjednica Optužnog vijeća u kaznenom predmetu protiv 24-godišnjeg Vice Palića, kojeg se sumnjiči da je pred jednom zagrebačkom školom maloljetnicima prodavao narkotike.

No, ročište na kojoj je trebala biti odlučeno potvrđuje li se optužnica protiv mladića naposljetku nije održano jer se Vice na sudu nije pojavio. Također, sutkinja je ustanovila da nema ni uredne dostave poziva, pa se ne zna ni gdje je mladić, jer poziv na svojoj adresi nije primio.

Unatoč tomu, zasad nije naloženo njegovo prisilno dovođenje na sud, već je zakazana nova sjednica vijeća koja će se, odluči li Vice Palić doći na sud, održati 10. siječnja.

Napao strica ubijene

Vice Palić uhićen je ljetos u zagrebačkoj Dubravi u blizini zgrade dviju škola. Policajci su mu lisice na ruke stavili te subote oko 20 sati nakon što je jednom maloljetniku prodao marihuanu. Sutkinja istrage Županijskog suda poslala ga je tada na mjesec dana u Remetinec i to kako ne bi ponovio kazneno djelo ili utjecao na svjedoke. Kasnije je pušten da se brani sa slobode.

Javnost je Palića upoznala početkom travnja kada je napravio kaos ispred suda nakon izricanja presude Davidu Komšiću. Podsjetimo, Komšić je tada osuđen na 30 godina zatvora zbog monstruoznog ubojstva trudne 18-godišnjakinje, a njegov prijatelj Palić to je burno podnio, pa je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na strica ubijene Kristine Krupljan. Sukob je uspio smiriti policajac koji je bio pred sudom te je mladom nasilniku oduzeo dokumente prije nego što su Vice i još jedan mladić uspjeli pobjeći na biciklima. Za taj je slučaj "zaradio" prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira te naročito drsko ponašanje.

Zanimljivo, ranije tog dana, 9. travnja, mladić je već bio na sudu i to zbog tučnjave s ocem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:17