OBITELJSKO NASILJE

NEKADAŠNJI POLICAJAC PRETUKAO KĆER (14) DOK JE BIVŠA SUPRUGA BILA U BOLNICI Očajna majka ljuta na policiju jer su stigli tek nakon sat i 15 minuta

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Bivši pripadnik specijalne policije (46), koji je prije par godina osuđen zbog prijetnji i obiteljskoga nasilja, uhićen je u petak u poslijepodnevnim satima nakon što je brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćerkicu, koju je kod kuće čuvao jer se majka, njegova bivša supruga, nalazila na operaciji u bolnici.

"Možemo jedino potvrditi da smo zbog obiteljskoga nasilja imali intervenciju, ali zbog toga što se slučaj tiče maloljetnika ne možemo ništa više reći", rekli su nam jučer iz zagrebačke policije.

Bivši policajac nalazio se na uvjetnom otpustu iz zatvora kako bi mogao čuvati djecu jer im je majka imala težak operativni zahvat, a nakon dolaska policije odveden je u psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Nakon hospitalizacije nad njime će se provesti kriminalistička obrada zbog sumnji na više kaznenih djela.

"Da je policija došla na vrijeme moje dijete bi bilo kod kuće, a ne bi ležalo u Klaićevoj", rekla nam je ogorčena 42-godišnja majka koja se jučer ponovno nalazila u bolnici nakon što je dan ranije na vlastitu odgovornost "pobjegla" iz bolnice kako bi stigla kući i zaustavila bivšega supruga da još teže ne ozlijedi djecu. Ona tvrdi da je policiji trebalo sat i 15 minuta da dođe do njihove kuće.

"Upravo radi postupanja policije odlučila sam izaći u javnosti. Trebalo im je 1 sat i 15 minuta da izađu na intervenciju. Prvo sam zvala 112 pa su me uputili na postaju, sam zvala Petrovu...", ispričala nam je.

"Mi smo službeno razvedeni 2016. on je na izdržavanju kazne u Gospiću. Dobio je dvije godine i 9 mjeseci zatvora jer je prijetio tetama u vrtiću. Trebao je izaći 1. kolovoza 2019. ali je pušten na uvjetni otpust", kaže majka koja ne bježi od svoje odgovornosti jer je dala suglasnost Centru za socijalnu skrb da on pripazi na djecu dok je ona na operaciji.

"Ja sam kao majka pogriješila, ne bježim od toga. Nikada ranije nije bio grub prema djeci. Mene je tukao ali njih nikada. Čak sam ja bila stroža prema njima od njega. Nadala sam se da im nikada ne bi naudio. Nikada ih nije do sada krivo pogledao", kaže nam.

Pojašnjava nam i da su ga djeca viđala jednom mjesečno u zatvoru u Gospiću. Djeca su ga htjela viđati, a i takav je zakon jer više nema samostalnoga skrbništva.

"Djeca jesu meni dana na skrbništvo, ali sve odluke važne za djecu moraju se donositi zajednički, odnosno oba roditelja moraju dati pristanak. Kćer će trebati upis u srednju školu i on tu mora sada dati pristanak", kaže nam 42-godišnjakinja te dodaje da cijela obitelj živi od 1000 kuna.

"Ja sam godinu dana nezaposlena jer se moram doma brinuti oko 7-godišnjeg sina s posebnim potrebama. Kćer je jako tužna jer je otac razbio mobitel, kao i naočale za vid koje je ona jako tražila da joj kupim, a skupe su i ona je svjesna da ja nemam da joj kupim. Ali ja ću joj zaradit za druge pa makar zbrajala boce po kvartu", rekla nam je majka već napola kroz suze.

Djevojčica na sreću nije teže ozlijeđena ali zadržana u Dječjoj bolnici na promatranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:43