U TIJEKU ISTRAGA

NESRETAN ZAVRŠETAK POTRAGE Nakon cjelonoćnog traganja tijelo nestalog ruskog nautičara pronađeno kod Korčule

Ilustracija
 Andrija Lučić/ilustracija/HANZA MEDIA

Nakon što su sinoć službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primili dojavu o čovjeku u moru u području Mljetskoga kanala, pokrenuta je spasilačka akcija traganja. Nakon cjelonoćne potrage, jutros je pronađeno beživotno tijelo skippera u Mljetskom kanalu, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dojavu o nestanku uputili su članovi posade jedrilice 'Anna Maria I' panamske zastave, na kojoj su boravili dvojica državljana Ruske federacije. Oni su dojavili da je treći član posade pao u more, a radi se o skiperu V.G. (69), također državljaninu Ruske federacije.

Dva člana posade naveli su u iskazima da je smrtno stradali skipper nestao sa jedrilice sinoć, tijekom plovidbe na realaciji marina Frapa prema Krfu i to nakon što ih je uputio da se opreme u potpalublje, nakon čega je skipper, navodno, nestao i o čemu su odmah uputili dojavu u MRCC Rijeka.

U koordiniranu akciju traganja MRCC Rijeka uključila je, uz službenike i plovila iz sastava LK Dubrovnik, odnosno, pripadajućih lučkih ispostava Korčula, Orebić i Trstenik jedno plovilo Obalne straže, jedno plovilo Pomorske policije Dubrovnik, jedan brod Plovputa te dvije privatne ribarice, dok je odmah nakon službene potvrde o nestanku skippera, putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana obavijest hitnosti (PAN-PAN), prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalim, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

Traganje je privremeno obustavljeno sinoć u 22.30 sati, a ponovno je nastavljeno jutros u 5.30, kada je angažiran i zrakoplov 'Pilatus' koji je prelijetao Mljetski kanal. Područje traganja jutros je prošireno od sjeverne strane otoka Mljeta prema otočju Vrhovnjaci i dalje prema otoku Korčuli.

Nedugo nakon nastavka potrage, skiper jedrilice 'Weather Report' dojavio je da u moru kod Korčule vidi tijelo. Utvrđeno je da se radi o nestalom skiperu, a jedrilica 'Anna-Maria I', sinoć je u pratnji policije i službenika Lučke ispostave Korčula prepraćena u luku Dominče na Korčuli, gdje će biti zadržana do okončanja očevida, odnosno, policijske istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:51