U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

NEVJEROJATNIH DESET SATI U ŽIVOTU DARKA F. Prvo je ukrao autobus, potom mu je prijatelj slučajno pucao u prsa

Njih su dvojica nerazdvojni, taj Željko ima ženu i bebu od mjesec dana, kaže zabrinuta majka
 CROPIX

Darko F. (21) iz Požege teško je ozlijeđen nakon što je u četvrtak oko 19.15 sati u njega hitac iz pištolja ispalio njegov prijatelj Željko M. (23).

Dogodilo se to u kući u Ulici Ante Starčevića u kojoj Željko živi kao podstanar sa suprugom i jednomjesečnom bebom, svega desetak sati nakon što je Darko F. s drugim prijateljem ukrao i slupao autobus. Obojica su bila pod utjecajem alkohola. Ranjeni Darko F. s teškim je ozljedama u predjelu prsišta prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi, gdje je i operiran. Život mu nije u opasnosti.

Tako nam je rekla njegova majka Anđelka, koja je za sinovljevo stradanje doznala jučer ujutro, i to tako što ju je on sam nazvao iz bolnice te joj rekao što se dogodilo. Prema njenim riječima, pištolj kojim je upucan nije bio Željkov, nego treće osobe - mladića koji je bio s njima i koji je sa sobom ponio pištolj, a inače je riječ o lovcu.

Slučajan hitac

- Šokirala sam se kada mi je javio što se dogodilo, no laknulo mi je jer je preživio i jer je izvan životne opasnosti. Posljedica će sigurno biti, ali važno je da je živ - rekla nam je potresena Darkova majka, koja se spremala sinu u posjet.

- Njih su dvojica nerazdvojni već nekoliko godina, najbolji su prijatelji i non-stop su zajedno, a i Darko mi je rekao da ga Željko nije namjerno upucao, nego da je to bilo slučajno. Pištolj je u kuću donio taj treći dečko kojega ja ne znam i koji je, kako su mi rekli, lovac. Ne znam što im je bilo da se tako zezaju s oružjem koje nam je umalo život pretvorilo u tragediju. Prokleto oružje, ali eto dobro da ga nije u glavu pogodio - tješi se žena koja je umalo ostala bez sina, koji je donedavno radio u Gospiću, a kući se vratio prije otprilike tjedan dana.

Dodala je i da joj nije bilo čudno što Darko nije došao kući cijelu noć, jer je znao često prenoćiti kod Željka, a i sama mu je rekla da je bolje da ostane kod njega ako su malo popili nego da se vraća kući i slučajno nastrada. Nažalost, dogodilo se da je nastradao u kući u kojoj je bila i Željkova supruga s njihovim jednomjesečnim djetetom.

Majka s djetetom

- Bila sam kod njih jutros. I oni su potreseni, a mala mi je rekla da je bila u drugoj prostoriji s djetetom i da je samo čula pucanj - rekla nam je Darkova majka. Željkova obitelj pak nije bila raspoložena za razgovor s predstavnicima medija. Dapače, bili su prilično ogorčeni dolaskom novinara pred kuću gdje se dogodila pucnjava o kojoj svjedoče i krvavi tragovi na nogostupu ispred kuće. Kako smo doznali, Željko je nakon saslušanja pušten kući, a njegov čin neće se tretirati kao pokušaj ubojstva.

O pravnoj kvalifikaciji odlučit će nadležno Državno odvjetništvo.

Požeški Pišonja i Žuga bili pijani

Ranjeni Darko F. je samo desetak sati ranije i sam imao posla s požeškim policajcima nakon što je zajedno s jednim svojim prijateljem i vršnjakom oko 5 sati ujutro ukrao autobus u vlasništvu tvrtke Svilna transporti parkiran u Ulici kralja Krešimira.

Obojica su bili pijani. Jednome je izmjerno 0,52, a drugome 2,23 promila alkohola u organizmu. Iako je njihov čin neodoljivo podsjetio na legendarnu pjesmu Zabranjenog pušenja “Pišonja i Žuga”, požeški dvojac ipak nije uspio prijeći ni put koji su prešli sarajevski likovi. Nakon što su pokrenuli autobus krivudali su uskom ulicom, udarivši pritom u jednu parkiranu Kiju te nastavili voziti sve dok se nisu zabili u obližnji nasip rijeke Veličanke, gdje su ih policajci sustigli i priveli. Pošto su protiv njih podignute prekršajne prijave, pušteni su kućama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:55