SPLITSKI HEROJ

'NISAM VAM JA NIKAKAV JUNAK' Pronađen muškarac s problematičnog raskrižja koji je pravodobnom reakcijom spasio sugrađane, kaže da se još trese od šoka

 
 Božidar Vukičević / CROPIX

Za dlaku je izbjegnuta tragedija na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu! U petak, oko 10 sati, tu su se sudarila dva automobila, koja su od jačine udarca odbačena na pješački prijelaz. Jedan od zaslužnih što se nije dogodilo ono najgore je i Splićanin, D.P., koji je pravovremenom reakcijom spasio sebe, ali i svog prijatelja.

- Prijatelj i ja smo trebali prijeći cestu. Prijatelj je gledao u kontra smjeru, a ja sam vidio dva automobila kako su se sudarila i filmski letjela prema nama. Samo sam ga zgrabio ispod pazuha i povukao kako nas automobili ne bi pogodili. Jedna cura je prelazila pješački i kada sam vidio što se događa iz sveg glasa sam se nekoliko puta zaderao: 'Biži, biži!' - priča nam 50-godišnji junak D.P., koji je želio ostati anoniman, kakvi junaci obično i bivaju.

Objašnjava nam kako se od šoka ne može sjetiti svakog detalja, ali zna da je par metara iza njih bilo još nekoliko ljudi.

- Kad sam vidio sudar, samo sam mislio kako spasiti prijatelja i sebe. Još sam pod šokom i nisam došao k sebi. Grozno je bilo! Da su automobili brže letjeli prema nama, ne bi sada bilo ni mene, ni prijatelja mi, ni ostalih. Zahvalan sam što smo svi živi - priča nam Splićanin koji je u vrijeme kada se nesreća dogodila baš krenuo na kavu.

- Nisam ja nikakav junak - govori nam samozatajno.

Što god on mislio, mi znamo - naš sugovornik pravi je junak, jer je svojom reakcijom spasio ne samo svoj život, nego i živote drugih.

Križanje na kojem se dogodila prometna nesreća jedno je od opasnijih u gradu, a u srpnju je, sjetit ćete se, upravo na tom mjestu prekinut jedan mladi život. Ovoga puta, na sreću, nitko nije ozlijeđen, premda je materijalna šteta ogromna. Ford Focus i Honda Civic, kojima su upravlja dvojica mlađih muškaraca, više nisu u voznom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:48