30 DANA PRITVORA

NOVA SAZNANJA O FILMSKOJ PLJAČKI ISPRED ZRAČNE LUKE DUBROVNIK Uhićena ženska osoba iz Sarajeva (40)

 Tonči Plazibat / Cropix

Načelnik Policijske uprave dubrovačko–neretvanske Ivan Pavličević izvijestio je novinare kako je tijekom nastavka istraživanja nerazjašnjenih detalja plačke na platou Zračne luke Dubrovnik uhićena jedna ženska osoba, inače državljanka BiH zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju spomenutog razbojništva, otkriva Dubrovački vjesnik.

Uhićena je prije dva dana, u međuvremenu privedena nadzorniku i sucu istrage, a u istražnom zatvoru Sarajka (40) će provesti 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućeg bijega iz Hrvatske. Inače, osumnjičenicima u slučaju razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik Antunu Katušiću i njegovom sinu Antoniju produljen je istražni zatvor za dva mjeseca.

- Vrlo brzo smo došli do direktnih izvršitelja, ali je kriminalističko istraživanje pokazalo kako ima još osoba koje su logistikom ili na drugi način povezane s izvršenjem tog kaznenog djela. Tako smo došli do podataka o ženskoj osobi iz BiH koja je u vrijeme razbojništva boravila na našem području, a koja se dovodi u izravnu vezu s počiniteljima. Imali smo saznanja o njezinom kretanju, a uhićena je kada se nakon par mjeseci ponovno pojavila na našem području. Pretražili smo prostorije koje je koristila tijekom svog boravka na jugu Hrvatske u vrijeme počinjenog razbojništva. Pronađeni su određeni predmeti koji bacaju sumnju u spomenutu državljanku BiH i što nam je potvrdilo kako smo od početka na pravom putu istraživanja, rekao je za dubrovački portal Ivan Pavličević i dodao:

- Uhićena je u jednom smještajnom objektu, a zbog interesa istrage ne mogu reći koji su to predmeti koji su pronađeni na području općine Konavle, a koje povezujemo s izvršenjem drskog razbojništva, rekao je.

Podsjetimo, Antonio Katušić i zasad nepoznata osoba su 21. listopada ujutro u Zračnoj luci Dubrovnik uz prijetnju oružjem opljačkali zaštitare s utrškom zračne luke od 692 tisuće kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru. Antonio i njegov otac uhićeni su tri dana kasnije, 24. listopada.

Otac Antun (45) stajao je na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjem sinu i zasad nepoznatoj osobi. Ukradeni motocikl u međuvremenu je pronađen, ali ne i ukradeni novac, a o trećoj osobi dosad nije bilo informacija.

U priči o pljačkašima prije tri mjeseca spominjala se tajanstvena navodna ljubavnica Antuna Katušića, a Dubrovački vjesnik je doznao kako je na jutro pljačke zabilježeno nekoliko telefonskih kontakata između Katušića starijeg i neimenovane djelatnice duty free shopa u dubrovačkoj zračnoj luci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:34