PUCAO U MIHU MUNJU

NOVI DETALJI NESREĆE NA DALMATINI U KOJOJ JE POGINUO MOTOCIKLIST, A OZLIJEĐENO ČAK 13 LJUDI Višestruki sudar skrivio je mladić s debelim dosjeom

 Tv Loki

Mladić iz Splita protiv kojeg je PU ličko-senjska podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, u kojoj je 3. svibnja na autocesti na području Lovinca poginuo njemački državljanin (41), a 13 je osoba ozlijeđeno, od čega dvoje djece, nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću, pušten je da se brani sa slobode, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako se doznaje, radi se o Anđelu Odaku (22), vrlo dobro poznatom splitskoj policiji i u zadnje dvije godine čestom gostu crnih kronika.

Naime, Anđelo je u svibnju 2017. hicem u potkoljenicu ranio Kristijana Čulinu (21) ispred zgrade u Karlovačkoj ulici u Splitu, a zatim je pobjegao osobnim automobilom Mercedes. Uhićen je nakon policijske potjere u Solinu. Prvo je bio priveden na Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva da bi, nakon istrage, kvalifikacija djela bila promijenjena u kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede iz nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva. U tom mu je slučaju suđeno kao mlađem punoljetniku te je pravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu, i to osam mjeseci bezuvjetno, dok preostalih šest mjeseci neće izdržavati ako u roku tri godine ne počini neko novo kazneno djelo.

Protiv njega se vodi još jedan postupak i to također zbog nanošenja teške tjelesne ozljede svom prijatelju Mihi Frančeskiju zvanom Miho Munja, u siječnju prošle godine. I taj se slučaj prvo vodio kao pokušaj ubojstva, a policija je sedam dana nakon propucavanja privela Odaka, iako je i sam Miho tvrdio da se sam ranio čisteći pištolj, i to u obje noge (prostrijel lijeve natkoljenice i površinska ozljeda lista desne noge). Tvrdio je i da su on i Odak prijatelji te da nisu imali nikakvih međusobnih problema.

Optužnica ODO-a protiv Odaka za ovo je ranjavanje potvrđena 15. travnja ove godine te se očekuje suđenje na splitskom Općinskom sudu. Anđelo je još 2016. godine uhićen s 370 grama heroina, ali tada nije dobio zatvorsku kaznu, već uvjetnu jer je bio mlađi punoljetnik do tada nekažnjavan.

Sad ga, pak, čeka i postupak pred sudom u Karlovcu zbog nesreće s poginulom osobom.

- Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kad je vozač (1997.) upravljajući osobnim vozilom marke Mercedes, virovitičke registracijske oznake, iz smjera Splita u smjeru Zagreba izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na zaustavnu traku, gdje je bio zaustavljeni motocikl marke Kawasaki, na kojem je bio vozač, njemački državljanin (1978.). Automobil je udario u motocikl koji je uslijed udarca odbačen na osobni automobil marke Suzuki Vitara, koji se također nalazio na zaustavnoj traci i koji je uslijed udarca odbačen na desnu stranu kolnika autoceste. Nakon toga je, nailaskom osobnih vozila marke Toyota Yaris i Ford Ranger došlo do sudara navedenih vozila, pri čemu je vozač motocikla, njemački državljanin, smrtno stradao, dok je tjelesne ozljede zadobilo devet osoba koje su, radi pružanja hitne medicinske pomoći, prevezene u Opću bolnicu Zadar i Opću bolnicu Gospić. Dana 5. svibnja 2019. godine provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika, no on je pušten na slobodu jer nisu ispunjeni uvjeti za određivanje istražnog zatvora - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:40