TRAGEDIJA U KARLOVCU

NOVI DETALJI POGIBIJE DJEČAKA (10) NA KOJEG JE NALETIO TEGLJAČ Oglasila se policija, gradonačelnik sugrađanima poručio: I sam osjećam ljutnju i bijes

 
 Robert Fajt / Hanza Media

Dan nakon strašne tragedije u karlovačkom naselju Turanj još uvijek nisu poznate okolnosti pod kojima je smrtno stradao 10-godišnji dječak iz obližnjih Jelaša. Na njega je naletio tegljač zagrebačkih registracijskih oznaka, a policijskom istragom koja je u tijeku utvrđuje se je li do toga došlo na pješačkom prijelazu ili malo dalje, odnosno je li dječak u tom trenutku vozio bicikl, ili ga je gurao.

- Kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka ove prometne nesreće policija provodi kriminalističko istraživanje. Očevidu je prisustvovala zamjenica općinske državne odvjetnice u Karlovcu, priopćili su u subotu iz karlovačke policije.

Mještani su u petak u večernjim satima spontano palili lampione na mjestu tragedije izražavajući negodovanje jer nitko nije reagirao kada su upozoravali na opasnu prometnicu, odnosno Državnu cetu 1 koja im prolazi središtem mjesta. Navodni odgovori bili su da statistički taj dio grada nije prometna crna točka. Podsjećaju i da nije izgrađena obilaznica kojom bi se njihovo naselje rasteretilo prometnih gužvi. Prvi dio te ceste je tzv. Vukelićev most koji ne vodi nikamo već desetak godina. Zbog svega su najavili prosvjed u nedjelju u 17 sati na mjestu na kojem je stradao 10-godišnjak.

Obratio im se gradonačelnik Damir Mandić izražavajući sućut.

- Obzirom na ovaj tragičan događaj i pogibiju malog Marka, obitelji i prijateljima izražavam ljudsku, kršćansku sućut; znaju da smo s njima, na bilo koji način ako im možemo u ovom trenutku biti. U kontaktu smo s ravnateljicom OŠ Turanj i pokrenuta je procedura da se u školu u ponedjeljak uputi psihološka stručna pomoć, znamo da je ovo jako stresan događaj za sve učenike, naravno i za nastavnike. Vezano za sam događaj, ono što se dogodilo vezano za sigurnost prometa, neugodno mi je u ovom trenutku govoriti o tome svemu što je trebalo odraditi, odnosno što mi,
kao Grad, već dosta dugo čekamo da se odradi. Potpuno razumijem i ljutnju i bijes, i sam to osjećam, svih stanovnika Turnja. Ali, što se mene tiče: Idem ove dane biti u mislima s obitelji, sa svima, a narednih dana ćemo o tome siguno puno, puno govoriti - kazao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:44