STRAŠAN KRAJ MALOG LUKE

NOVI DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE NA BRAČU Dječak (13) iz Srbije koji se utopio u Postirama sin je slavnog sportaša

 
 Tom Dubravec/Cropix / Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Trinaestogodišnji dječak iz Srbije koji je u subotu umro u Postirama na Braču, sin je slavnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, piše Blic.

Još se uvijek ne zna točan uzrok smrti 13-godišnjeg Luke Milinkovića iz Novog Sada, sina poznatog svjetskog odbojkaša, koji je u subotu predvečer u uvali Mala Lozna u Postirama na Braču s maskom za ronjenje na glavi pronađen mrtav u moru. Iako nema elemenata kaznenog djela događaj je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo koje čeka nalaz obdukcije s Odjela patologije KBC Split.

Nešto iza sedam sati navečer kupači u moru primijetili su nepokretno tijelo 13-godišnjaka. Brzo su alarmirali Hitnu medicinsku pomoć, čiji su liječnici dječaka pokušali reanimirati, no bezuspješno.

Kako pišu srpski mediji, Milinković je najveća odbojkaška legenda Argentine. Šest puta je proglašen najboljim odbojkašem Argentine, triput je nastupio na Olimpijskim igrama. Luka je i sam krenuo tatinim stopama. Bio je član Odbojkaškog kluba Vojvodina. Markos Milinković se oženio s Novosađankom, s kojom je i dobio sina Luku. Rođen je u Argentini 1971. godine i igrao je za njihovu reprezentaciju.

Alexander Hassenstein/Bongarts / Getty Images
Markos Milinković sa ženom i sinom 2004.

Još uvijek nije poznato što je uzrokovalo utapanje dječaka, no policija je na mjestu nesreće odmah ustanovila da ‘nema elemenata koji bi ukazivali na kazneno djelo’. Na tijelu preminulog dječaka nisu primijećene ni ozljede koje su mogle eventualno izazvati nesvijest tokom ronjenja.

Premda se prvo pisalo da je dječak bio na ljetovanju s roditeljima, Blic tvrdi da je Markos Milinković nakon što su mu javili vijest, hitno krenuo iz Argentine za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:43