PROMETNA NESREĆA

NOVI DETALJI TRAGEDIJE KOD ŠIBENIKA Dvije curice s po život opasnim ozljedama prebacili u splitski KBC, imaju ozljede glave, stavili su ih u komu

Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / Ilustracija / CROPIX

Dvije djevojčice (8 i 11) koje su zadobile teške i po život opasne ozljede u prometnoj nesreći koja se u subotu oko 16:20 h dogodila na državnoj cesti Šibenik-Drniš kod Tromilje, zbrinute se na Odjelu neurokirurgije splitskog Kliničkog centra Firule.

Kako neslužbeno doznajemo iz splitske bolnice, djevojčice su u subotu navečer iz šibenske bolnice dovezene u stanju plitke kome. Tijekom noći, splitski liječnički tim neurokirurga uspješno je obavio kirurške zahvate nad djevojčicama, kojima su prethodno konstatirane ozljede glave. Nakon operacije, radi rasterećenja mozga, obje djevojčice stavljene su u stanje inducirane kome, te je trenutno njihovo stanje stabilno. One su priključene na potrebne aparate i splitski liječnici intenzivno prate njihovo stanje, doznajemo u splitskom KBC-u.

Kako smo već izvještavali, prometna nesreća se dogodila nakon što je u osobni automobil Volkswagen UP straga udario MAN-ov kamion cisterna za plin. U osobnom automobilu smrtno je stradao 70-godišnji J.P. iz Pakova Sela koji se nalazio na mjestu suvozača, njegova 40-godišnja kći koja je upravljala vozilom zadobila je lakše ozljede i zadržana je na liječenju u šibenskoj bolnici. Od tri djevojčice (kći i nećakinje vozačice) koje su se nalazile na zadnjem sjedištu automobila, 11-godišnjakinja i 8-godišnjakinja zadobile su teške i po život opasne ozljede, dok je 9-godišnja djevojčica zadobila lakše ozljede.

U subotu navečer policijska glasnogovornica Marica Kosor kazala nam je kako je policijskim očevidom utvrđeno da je nesreću skrivio 40-godišnji vozač cisterne, a koji se nije držao propisanog razmaka između vozila, te je, krećući se iz smjera Drniša prema Šibeniku, prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 40-godišnja vozačica.

Novi detalj ove prometne nesreće, kazala nam je glasnogovornica Kosor, jest taj da je nesretni 70-godišnjak preminuo na mjestu nesreće, a ne u bolnici, kako su o tome glasile prve informacije. Obdukcijom će se, dodala je Kosor, utvrditi uzroci njegove smrti.

Kako, pak, neslužbeno doznajemo, 70-godišnji J.P. navodno je preminuo od posljedica srčanog udara, a ne od zadobivenih ozljeda nakon udara MAN-ove cisterne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:22