SUĐENJE U VARAŽDINU

Nuša napisala sudu da joj je žao što su stradale dvije obitelji

Nuša je ostala dosljedna da o ubojstvu ne kaže ni jednu riječ. Samo je na početku suđenja rekla da se ne osjeća krivom, a jučer je svojoj prije napisanoj obrani samo predala pisani dodatak da joj je žao što su stradale obitelji
Nuša Bunić
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Nakon što su jučer održane završne riječi optužbe i obrane, sutkinja varaždinskog Županijskog suda za srijedu 22. svibnja u 13 sati zakazala je javnu objavu presude 23-godišnjoj Nuši Bunić.

S obzirom na to da je suđenje od početka bilo zatvoreno za javnost, u srijedu će se prvi put čuti obrazložena presuda u kojoj će vijeće odlučiti smatra li Nušu Bunić krivom za ubojstvo Nikole Tureka. Iako je samo objava mogla biti javna, a s obrazloženja se mogla isključiti javnost, sutkinja je rekla kako nema nikakvog razloga da javnost isključi i s objave obrazloženja presude.

Od početka dokaznog postupka do njegove jučerašnje završnice Nuša Bunić ostala je dosljedna da ne kaže ni jednu riječ o ubojstvu zbog kojeg joj prijeti do 15 godina zatvora. Na početku suđenja samo je rekla: Ne osjećam se krivom!

I jučer je na izričito pitanje sutkinje Kolenko “želite li odgovarati na pitanja?”, odgovorila:

- Ne želim odgovarati na pitanja - rekla je Nuša na završetku suđenja. Svojoj već ranije napisanoj obrani jučer je samo predala pisani dodatak da joj je žao što su stradale dvije obitelji, i to je bilo sve.

Optužena je jer je 15. lipnja 2017. godine u noći smrtno ranila Nikolu Tureka na livadi u predjelu Beli kipi, gdje je Nikola Turek došao na njezin poziv. Iako je obilno krvario, Nikola je uspio nazvati varaždinski centar 112, rekao im je svoje ime, što se dogodilo i da se vozi prema Hitnoj. Nikola Turek od posljedica teškog ranjavanja dobio je moždani udar i preminuo u varaždinskoj Općoj bolnici, a roditelji su darovali njegove organe.

Na snimci od njegova glasa, hropca pa mukle tišine koja je uslijedila i operatera koji nastoji uspostaviti kontakt prolaze trnci. Dvadesetak minuta kasnije 112 zove i građanin koji ga je pronašao u lokvi krvi. Dok čeka prespajanje i sluša glazbu i poruku, taj građanin glasno psuje. A dok Nikola Turek obilno krvari, Nuša Bunić, djevojka s kojom je bio u vezi i s kojom je prekinuo vezu godinu dana prije ubojstva, samo u donjem rublju trči u portirnicu nedaleko od mjesta događaja.

Otac joj je donio čistu odjeću, otuširala se, a ocu je rekla da se branila od Nikole koji ju je napastovao. Snimile su je nadzorne kamere. Ta snimka, kao i audiosnimke razgovora centra 112 i policije, bila je dio sudskog spisa.

I jučer su pravosudni policajci Nušu Bunić doveli na sud u lisicama, a nakon završene rasprave Nikolini roditelji iz zgrade suda izašli su u pratnji svog zastupnika Tomislava Kosa.

Cijeli sudski postupak tijekom kojeg su ispitivani brojni svjedoci i vještaci bio je zatvoren za javnost, tako da se objava presude i njezino obrazloženje očekuje s velikim zanimanjem i najavljene su brojne novinarske ekipe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:03