DRAMA

OBRAČUN U SPLITSKOM KAFIĆU 'DIŠPET' Policija zbog brutalnog premlaćivanja u potjeri za bivšim europskim boksačkim prvakom, vlasnikom niza lokala

 Ilustracija / HANZA media

Splitska policija intenzivno traga za 64-godišnjim bivšim europskim boksačkim prvakom koji je u Splitu zadnjih desetljeća poznat kao vlasnik nekoliko kafića. Njega se sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 32-godišnjem muškarcu u kafiću "Dišpet" u Krležinoj ulici u srijedu navečer oko 22,30 sati, javlja Slobodna Dalmacija.

U trenutku dolaska policije nakon dojave da je jedan muškarac dobio batine, u kafiću je zatečen 59-godišnji konobar iz Solina. On je nakon krim-obrade (gdje mu je izuzeta i odjeća u kojoj se zatekao za vrijeme tučnjave) uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je 32-godišnjaku nanio teške tjelesne ozljede doveden pritvorskom nadzorniku. Istu prijavu je zaradio i 64-godišnjak za kojeg nismo mogli službeno doznati i je li i vlasnik kafića Dišpet, ali on nije dostupan.

Više muških i ženskih gostiju koji su se zatekli na mjestu događaja u kafiću se tijekom četvrtka dovodilo na informativne razgovore u Prvu policijsku postaju kako bi se razriješio ovaj napad i tek nakon toga je policija išla s prijavama protiv ove dvojice.

Mladić je zadobio prijelom čašice koljena te na svakoj ruci prijelom kosti po jednog prsta, a zadobio je i više udaraca po glavi i u glavu. U konačnici to su teške tjelesne ozljede koje se teško mogu zadobiti u obračunu jedan na jedan i policija je odmah znala da se mora okrenuti istraživanju više osoba.

Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u splitskoj bolnici te je hospitaliziran na Odjelu Traume. Čim mu je bilo malo bolje, policija je s ozlijeđenim obavila razgovor i on nije identificirao napadače nego je rekao da su ga napali njemu nepoznati muškarci.

Je li napadnuti izazvao nerede u kafiću i koji su motivi ovoga sukoba policija ne otkriva. Možda će stvar biti jasnija kada netko od aktera progovori. Prvi za to ima priliku uhićeni 59-godišnjak kada bude doveden an ispitivanje kod tužitelja.

Navodno ovdje priča još nije gotova jer policija sumnja da je batine 32-godišnjaku davala i još jedna osoba, ali za sada o tome ne daju nikakve informacije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:41