DRAMATIČNA PRIČA

Odjeveni u uniforme hrvatskih policajaca oteli mladića iz Rijeke. Pobjegao im u Vicenzi

'Otela su me trojica s kombijem, pobjegao sam im, u Italiji sam, ne brini mama'

„Otela su me trojica odjevena u odore hrvatskih policajaca. Bit će sve u redu, sad sam na sigurnom, javim se“. SMS poruka tog sadržaja stigla je riječkoj obitelji Fehir danas točno u podne.

Nakon puna dva dana panične brige i neizvjesnosti, roditeljima i braći bio je to prvi kontakt s Igorom, 25-godišnjim studentom medicine koji se u četvrtak oko 15 sati pozdravio s majkom i otišao na svoju uobičajenu biciklističku rutu. Prošli su sati, pala je noć, Igor se nije vraćao, nije odgovarao na telefon koji je uporno zvonio u prazno a onda se javio automat s glasom operatera, „korisnik je nedostupan“. Zabrinutost Igorove obitelji tada prelazi u panični strah - nešto mu se dogodilo. Zovu riječku policiju, prijavljuju nestanak i već drugog dana na stranici nestali.hr objavljena je vijest o nestanku mladića iz Rijeke.“

Fehir Igor (25) visok je oko 178 cm, ima kestenjastu kosu i tamnoplave oči te je srednje tjelesne građe. U vrijeme nestanka bio je odjeven u biciklističku majicu crno-plavo-bijele boje, biciklističke crne hlače i biciklističke bijele tenisice.

U četvrtak, 28. lipnja oko 15 sati se udaljio s adrese u Rijeci izjavivši da ide u vožnju biciklom, nakon čega mu se gubi svaki trag- stoji u obavijesti uz molbu da se javi svi koji imaju bilo kakvih saznanja o kretanju ovog mladića. Igorovi prijatelji i poznanici organiziraju se preko Facebook grupe koja ubrzo okuplja preko 600 članova i već su dogovarali organiziranu potragu kada im je dojavljena vijest, Igor je pronađen u Italiji.

- Točno je, Igor nam se u subotu javio SMS-om, braća su odmah krenula put Vicenze, sada su s njime i kažu nam da je dobro, ali još ne znaju vrijeme povratka. S igorom nisam razgovarala, ali me sinovi smiruju i kažu da će biti sve u redu. Ništa drrgo vam ne mogu reći, jer i ne znam puno više dok se ne vrate, rekla nam je još uvijek zabrinuta majka Ružica.

Kako i ne bi. Ono malo informacija koje su ona i suprug doznali za roditelje zvuči strašno. Prema neslužbenim informacijama Igor je talijanskoj policiji rekao da su ga dok je vozio bicikl presrela trojica u kombiju.

Bili su odjeveni u uniforme hrvatskih policajaca, na silu su ga ugurali u vozilo i odvezli u nepoznatom pravcu. Kada su stali u Vicenzi uspio im je pobjeći, uletio je u prvu trgovinu gdje mu je prodavačica pomogla pozvati hitnu pomoć.

Prema informacijama koje su roditeljima prenijela starija braća Alen i Antonio, koja su nakon primitka SMS-a odmah sjeli u auto i krenuli u Italiju, Igro ima posjekotine i ureze od škara i noževa po tijelu. Još je u bolnici na pretragama, čuvaju ga tri policajca.

U ovom trenutku čekaju dozvolu za povratak kući. Da je Igor Fehir pronađen u talijanskoj Vicenzi potvrđuju i u riječkoj policiji, kažu da su u kontaku s talijanskim kolegama no za sada ne daju nikakve informacije dok se mladić ne vrati i da iskaz u Pu primorsko-goranskoj.

- Sve ide uobičajenom procedurom. Igor Fehir mora se javiti hrvatskoj policiji nakon čega će se poduzeti sve potrebite radnje i eventualne krim istrage, poručuju iz policije. Prava istina iznenadnog nestanka sportaša i uzornog studenta četvrte godine riječkog Medicinskog fakulteta tek dakle treba dobiti službeni epilog.

Gdje je mladić otet, tko su likovi prerušeni u hrvatske policajce, kako su i gdje prešli granicu, i s kojim su namjerama, ako je doista u pitanju otmica, oteli mladića, pitanja su na koja za sada nema odgovora, a ni sami roditelji nisu previše skloni razgovoru s novinarima, rečeno im je kažu da ništa ne govore.

Priča koja sliči scenariju iz napetog krimi filma, u svakom slučaju ima sretan završetak. Mladić je živ, nije ozbiljno ozlijeđen i uskoro će biti u sigurnosti roditeljskog doma.

Priča je ipak uznemirila Rijeku, prijatelje i poznanike mladog Fehira koji ga opisuju kao odgovornog mladića, nesklonog incidentima, uzornog studenta koji se školuje uz pomoć državne stipendije, ništa dakle ne upućuje da bi zbog vlastite nesmotrenosti mogao upasti u nekakvu ozbiljnu gužvu.

No uzbuna se podigla i ova bi priča morala dobiti službeno objašnjenje. Policija najavljuje istragu i za sada ovaj slučaj vode kao otmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:30