POČINITELJI UHIĆENI

OPET PUCNJAVA NA UGOSTITELJA IZ SLAVONSKOG BRODA 'Nismo izlazili iz stanova jer smo čuli hice. Stakla su porazbijana, policija je sve ogradila'

 
mjesto na kojemu se u siječnju pucalo na ugostitelja iz Slavonskog Broda
 Danijel Soldo / CROPIX

U ponedjeljak navečer došlo je do pucnjave ispred jednog kafića u Slavonskom Brodu, pri čemu je ozlijeđen jedan muškarac, potvrdila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Oko 22.50 sati OKC Policijske uprave brodsko-posavske zaprimio je dojavu da je u Slavonskom Brodu, u Naselju Andrije Hebranga, ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira, pri čemu je ozlijeđena jedna muška osoba, priopćila je policija.

Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja, koja je osigurala mjesto događaja i u tijeku je očevid.

- Nismo željeli izlaziti iz stanova jer smo čuli hice. Stakla su porazbijana. Policija je sve ogradila i hvatali su one koji su pucali - rekli su zabrinuti stanari za portal SBplus.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih uz događaj, kaže se u priopćenju.

Kako piše SBplus, ovo je druga pucnjava u Naselju Andrije Hebranga ove godine - naime, u siječnju se ondje pucalo na slavonskobrodskog ugostitelja Jerkana Kovačevića (43), a očevici incidenta koji se ponovio u ponedjeljak rekli su kako se i sad pucalo na kafić istog čovjeka. Neslužbeno se doznaje kako su u obje pucnjave sudjelovala ista lica.

Policija je u siječnju nakon višednevne potrage u Zagrebu uhitila osumnjičeni dvojac, 28-godišnjaka i 43-godišnjaka, kojima je zbog pokušaja teškog ubojstva određen istražni zatvor.

A u utorak prijepodne slavonskobrodska policija izvijestila je kako je uhitila počinitelje - riječ je o muškarcima u dobi od 29 i 44 godine.

- U ponedjeljak navečer, prilikom narušavanja javnog reda i mira, ozlijeđen je 47-godišnjak, ali u fizičkom sukobu, a ne vatrenim oružjem, nakon čega su se počinitelji udaljili s mjesta događaja - priopćio je Krešimir Šimić iz službe za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Jesu li i ovaj put u pitanju isti akteri i radi li se možda o nastavku priče iz siječnja, u policiji ipak nisu željeli komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08