HOROR U ZAGREBU

OPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Petarda je raznijela vilicu psu, morali su ga uspavati

 CROPIX

Policija još traga za osobom koja je, jučer oko 17 sati, bacila petardu u dvorište na zagrebačkom Vrbiku, od koje je smrtno stradala kuja mješanka Beba.

Prema riječima njezine vlasnice Željke Brajdić, Beba je bila vezana kada je najvjerojatnije iz susjedstva u dvorište doletjela petarda.

- Bila sam doma i gledala TV. Odjednom sam vidjela kako je nešto palo u dvorište. Beba je to odmah zgrabila i stavila u usta. Nisam uspjela ni doći do vrata, a to joj je već u ustima eksplodiralo i raznijelo joj vilicu - ispričala je Bebina vlasnica Željka.

OPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!

Teturala po dvorištu

Beba je nakon toga, kaže Željka, bila u potpunom šoku gotovo 45 minuta. Teturala je po dvorištu, cviljela, skrivala se. U jednom trenutku samo je pala i ostala ležati. Oko nje se u nekoliko minuta stvorila lokva krvi.

- Nakon 45 minuta napokon je stigla policija. S njima je došao i veterinar koji ju je morao uspavati. U ustima su joj našli komade plastike, veličine kovanice od 5 kuna - shrvano je rekla Željka.

Željki je Bebu prije sedam godina donijela njezina prijateljica. Od tada su bile nerazdvojne. Željka ne može vjerovati da se više nikad neće igrati sa svojom Bebom.

Sličan slučaj kod Pule

Sličan događaj zbio se lani, na Silvestrovo, u Galižani kod Pule. Naime, tada je policiji još uvijek nepoznata osoba stavila petardu u usta mješanku Mišku. Mišku je usna šupljina doslovno bila raznesena, na dva mu je mjesta pukla vilica, nastradale su mu glasnice te paralizirali mišići glave, a stradalo je i lijevo oko. Dežurni veterinar Stjepan Kočar nije mu mogao pomoći. Eutanazija je bila neizbježna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:34