SPLITSKI SLUČAJ

OPTUŽNICA PROTIV KARDIOKIRURGA Terete ga da je primio 3000 eura mita za žurnu operaciju, oduzet će mu čak 3,5 milijuna kuna?

Ante Čizmć / HANZA MEDIA

Ilustracija

 

Desetak mjeseci nakon što je u emisiji „Provjereno“ Nove TV objavljen prilog u kojem je Ljubica Adžaip ispričala kako je splitskom kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga, USKOK je podigao optužnicu u kojoj nju tereti za davanje, a liječnika za primanje mita, piše Slobodna Dalmacija.

- Optužnicom se prvookrivljenom stavlja na teret da je, u razdoblju od 8. do 16. studenoga 2018. u Splitu, kao pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Split i ujedno kardiokirurg-operater, pacijentu koji je 22. listopada 2018. godine zaprimljen na liječenje te mu je indicirana žurna kardiokirurška operacija, tek 8. studenoga 2018. priopćio da je u kritičnom zdravstvenom stanju i da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

Istom mu je prilikom rekao, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat, da će razmisliti i naknadno mu javiti termin operacije.

Međutim, kada je 12. studenoga 2018. od drugookrivljene, supruge tog pacijenta, primio iznos od tisuću eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, prvookrivljeni je novac zadržao za sebe s nakanom da se okoristi, a zauzvrat je odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga te ga je potom i operirao.

Nakon toga je 16. studenoga 2018. od drugookrivljene primio još 2.000 eura - stoji u priopćenju USKOK-a koji je u optužnici predložio sudu da od liječnika oduzime imovinsku korist od 3,5 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo