UBOJSTVO U DUBRAVI

Otisci s pištolja i vrećice s drogom odat će ubojicu?

 Krajač/CROPIX

.

Što se točno događalo u crvenom Chevorlet Aveu dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, nije poznato.

Bespomoćno pao

Naime, prema nekim informacijama, Osmanović, inače pripadnik romske manjine, u jednom je trenutku teško ranjen otvorio vrata automobila i izašao kako bi zatražio pomoć od prolaznika, no samo se, na užas svjedoka, bespomoćno srušio na tračnice.

Dok je izlazio iz automobila, navodno je na kolnik ispao pištolj iz kojeg je u njega pucano, a neslužbeno doznajemo da je vlasnik pištolja upravo ubijeni Osmanović. Pištolj je podvrgnut daktiloskopskom i balističkom vještačenju. Na cesti pokraj automobila navodno je nađena i vrećica u kojoj je bila droga. Informaciju da je na mjestu događaja nađen pištolj i da pripada žrtvi policija nije htjela potvrditi niti demantirati. Na konferenciji za novinare samo su izvijestili da je automobilu prišao nepoznati muškarac i u 33-godišnjaka ispalio hitac iz vatrenog oružja, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru. Ne zna se je li s mjesta događaja pobjegao u automobilu ili pješice.

Forenzičari u akciji

Nakon što je Osmanović zatražio pomoć užasnutih prolaznika, oni su obavijestili policiju i ekipu Hitne pomoći. Ranjenik je odmah prevezen u KBC Dubrava gdje su ga liječnici pokušali spasiti, no usprkos naporima kirurga i osoblja bolnice 33-godišnjak je podlegao teškim ozljedama.

Krim tehničari satima su pretraživali i automobil ubijenog te uzeli tragove koji bi im trebali pomoći da rekonstruiraju što se točno dogodilo, je li zaista žrtva ubijena iz vlastitog pištolja i ima li u automobilu tragova nekih drugih osoba. Ubijeni Osmanović živio je u Dubravi i nije bio kazneno evidentiran niti je policiji prijavljivao da mu netko prijeti, što znatno otežava policijsku istragu. Doznajemo da se bavio preprodajom odjeće, a njegovi poznanici ispričali su da je povremeno kockao.

Potraga za svjedocima

Policija moli sve građane koji su nešto vidjeli ili imaju bilo kakve druge korisne informacije da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu telefon 92.

Budući da je u vrijeme pucnjave na Aveniji Dubrava bilo mnogo prolaznika, smatraju se da će ubrzo doći do korisnih podataka. Očevid je na mjestu događaja trajao više od četiri sata, a za to vrijeme na Aveniji Dubrava bio je obustavljen sav promet u smjeru istoka.

Noć prije bomba na Porsche romskog trgovca otpadom

Još nije poznato je li ubojstvo u Dubravi povezano s bombaškim napadom na imućnog romskog trgovca otpadom Rašida Hašimovića (47), na čiju je obiteljsku kuću na zagrebačkoj Peščenici u utorak bačena bomba.

Nepoznata osoba ili više njih oko 23.30 sati bacili su eksplozivnu napravu na balkon na katu kuće u Kanalskom putu 54a.

Bomba je eksplodirala ispod prozora sobe u kojoj je spavala trgovčeva 18-godišnja kći s djetetom. U eksploziji je oštećen i trgovčev skupocjen terenac Porsche Cayenne.

U razgovoru s novinarima Hašimović je ispričao kako je istrčao iz kuće odmah nakon što je odjeknula eksplozija, no napadači su već uspjeli pobjeći pa se pretpostavlja da je bomba bačena iz automobila kako bi počinitelji što brže napustili mjesto događaja. Vlasnik tvrtke Raško d.o.o., koja je registrirana za prikupljanje i trgovinu otpadom, rekao je i da ne zna tko bi ga i zašto napao jer nije ni s kim imao neke probleme niti je s ikim dolazio u sukob. Izrazio je sumnju da bombaški napad ima veze s njegovim poslom. ( M. Bu.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:05