DIVLJAČKI NAPAD

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE BRUTALNO PREMLAĆEN TINEJDŽER Zbog krvarenja u mozgu M.I. je u bolnici, a napadač na slobodi...

CROPIX

Zagrebački policajci uhitili su dvojicu tinejdžera koje dovode u vezu s premlaćivanjem 19-godišnjeg M. I. Pretučeni je mladić u subotu nakon što mu je pružena liječnička pomoć prvo samovoljno otišao iz bolnice, da bi se kasnije na CT snimkama otkrilo da ima krvarenje u mozgu pa su ga policajci pronašli i poslali natrag u bolnicu.

Zbog njegova premlaćivanja uhićeni su jedan maloljetnik i jedan mlađi punoljetnik, a istraga je otkrila da se svi oni znaju otprije i svi žive u Velikoj Gorici. Razlog zbog kojega su napali M. I. također je prilično bizaran. Navodno je jednom njihovu poznaniku u Velikoj Gorici nešto ranije netko na kuću napisao vrlo uvredljiv grafit, a vlasnik kuće, 28-godišnjak, za to je osumnjičio M. I., štoviše, zbog toga ga je bio i prijavio policiji.

Napad na M. I. možda je bio svojevrsna osveta prijatelja za grafit, no 28-godišnjak u njemu nije sudjelovao, nego je M. I. navodno ispričao policiji da su mu dok su ga tukli spominjali grafit. Zdravstveno stanje M. I. puno je bolje nego što se isprva sumnjalo pa, koliko smo uspjeli doznati, na kraju nije operiran. Međutim, jedan od liječnika je prema snimci zaključio kako izgleda da M. I. ima tzv. točkasto krvarenje u mozgu, a riječ je o dijagnozi potencijalno opasnoj za život. No, nakon dodatnih pregleda M. I. je pušten na kućnu njegu. Policajci su obojicu uhićenih mladića prijavili za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Izdvajamo