ZARADIO I KAZNENU PRIJAVU

OTKRIVEN UZROK POŽARA U ŠIBENSKOM ZATVORU Zatvorenik s podebljim dosjeom zamalo ubio sam sebe, slijedi mu nova kaznena prijava

 
Ilustracija
 Davor Pongračić / CROPIX / CROPIX

Poznati su uzroci požara koji je u ćeliji na drugom katu Šibenskog zatvora i kaznionice izbio u petak navečer u 18,15 sati. Naime, kriminalističkom istragom policijskih protupožarnih inspektora, utvrđeno je da je vatru izazvao 24-godišnji istražni pritvorenik S.K.. Ovaj mladić iz Šibenika s podebljim policijskim dosjeom bio je sam uz 'jednokrevetnoj' ćeliji, a požar je podmetnuo upaljačem te doveo u opasnost živote i imovinu većeg opsega.

Iz plamteće ćelije u kojoj vatra zahvatila madrac i ostali drveni inventar pritvorenika su izvukli stražari koji su uspjeli ugasiti požar prije dolaska vatrogasaca.

Protiv 24-godišnjeg S.K. policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Inače, ovaj mladić iz Šibenika poznat je javnosti po brojnim počinjenim kaznenim djelima nasilja, a od prije dvadesetak dana nalazio se u istražnom pritvoru zbog sumnji da je počinio kazneno djelo prijetnje smrću. Naime, S. K. je bio pod istragom jer je 22. siječnja ove godine prisilno doveo u svoj stan 25-godišnjaka iz Šibenika, otuđio mu mobitel te njemu i bliskoj mu osobi zaprijetio ubojstvom, ako o ovome izvijesti policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:53