VATRENA BUKTINJA

OTKRIVEN UZROK POŽARA U TVORNICI KOJA JE ZAPOŠLJAVALA 60 RADNIKA Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, izgorio je cijeli tvornički kompleks

 TV Loki

Uzrok požara u kojem je u subotu izgorjela tvornica za proizvodnju svijeća PC grupe u Otočcu, je kvar na električnim instalacijama, stoji u priopćenju što ga je objavila PU ličko-senjska.

Očevidom je utvrđeno da je do požara, koji je izbio 24. studenog u 4 sata ujutro, došlo zbog kvara na električnim instalacijama glavnog razvodnog ormara u prostoriji za topljenje parafina. Buktinja se proširila na proizvodni i skladišni prostor, te je izgorio cijeli tvornički kompleks. Unatoč brzoj intervenciji otočkih vatrogasaca bilo je nemoguće ugasiti požar gdje su se zapalile velike količine parafina za proizvodnju svijeća.

Plamen vatre dosezao je na nekim mjestima i do 200 metara u visinu, a nakon njezina gašenja dio Otočca prekriven je gustim dimom.

U nekadašnjem pogonu Cosmochemije, tvornice koja je u Jugoslaviji bila poznata po proizvodnji svijeća, šampona, krema za cipele, sredstava za čišćenje kuće, razrjeđivača i niz sličnih proizvoda itd., poslovala je PC grupa nastala prije 7 godina spajanjem tvrtke Plenus iz Otočca i tvrtke Cupido iz Opatije. I Plenus i Cupido su bile tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u izradi lampiona i svijeća.

Vlasnici poduzeća su nakon požara obećali da niti jedan radnik neće dobiti otkaz, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:11