LUDI PARTYJI

OVAKO SLAVE SILOVATELJI MALOLJETNICE KOJI SU KUPILI SLOBODU U HRVATSKOJ Za svoje prijatelje u Australiji oni su heroji...

Facebook

Dylan Djohan (23), Ashwin Kumar (23) i Waleed Latif (21) za svoje su prijatelje na društvenim mrežama heroji iako su osuđeni za silovanje Norvežanke

Trojica mladih Australaca osuđena zbog silovanja maloljetne Norvežanke prošloga srpnja u splitskom noćnom klubu vratili su se 3. veljače u svoju domovinu i to doslovce kao pobjednici jer su još jednom pokazali kako se novcem može kupiti sve.

Za Dylana Djohana (23), Ashwina Kumara (23) i Waleeda Latifa (21) žena je očito samo seksualni objekt prema kojem nemaju poštovanja, a to pokazuje i javna osuda australskih medija nakon što su trojica osuđenih silovatelja na društvenim mrežama svima dali do znanja da su se vratili u Melbourne. Za australski trojac život nije stao, naprotiv. Uvjereni su da je sve iza njih - uvjetna jednogodišnja kazna s petogodišnjim rokom kušnje za silovanje na osobito ponižavajući način s više osoba koja im je dosuđena u Hrvatskoj, ali i 20.000 eura odštete koju su morali isplatili Norvežanki. Dvojica mladića priznala su seksualni odnos, ali tvrdili su da je maloljetnica na njega pristala, dok je treći iz ekipe negirao bilo kakvo sudjelovanje u nedjelu.

Idućih pet godina tako trojac ne smije počiniti istovrsno kazneno djelo u Europi, no ta sankcija ne vrijedi, čini se, za australsko tlo. Dobro to znaju i njihovi prijatelji za koje su Djohan, Kumara i Latif zapravo junaci, a to već nekoliko dana i pokazuju u virtualnom svijetu bodreći ih komentarima ispod njihovih objavljenih fotografija pa i s putovanja po Hrvatskoj u kojoj su se bili primorani zadržati pola godine sve do okončanja postupka.

Tko su zapravo ti mladići koji su izbjegli i do 15 godina zatvora pritom osramotivši vlastite roditelje, a koji su im izašli u susret i financijski im pomogli u izbjegavanju sankcije?

Djohan je 23-godišnji promotor u noćnom klubu i bavi se modelingom, a novac je u prošlosti zarađivao i kao konobar golog torza. Voli i posjet teretani zbog čega se pred fanovima rado diči svojim tijelom.

Latif je završio RMIT, fakultet za tehnologiju, dizajn i poduzetništvo, te se odmah zaposlio u trgovini koja prodaje hranu za bildere u Werribeeu. Kumar, pak, dolazi iz dobrostojeće obitelji i navodno je on bio inicijator putovanja u Europu.

Ako je suditi po njihovim statusima i objavama na internetu, boravak u Hrvatskoj nije im ostavio toliko gorak okus. Dylan je objavio na Instagramu fotografiju s dubrovačkih zidina ispod koje je napisao: "Doživio sam prosvjetljenje dok sam sjedio na kamenom zidu u Dubrovniku, a nježan glas mi je rekao da je moja svrha u životu ići u krevet s nebeski blaženim ljepotama". A odmah nakon što su si dečki krajem siječnja osigurali slobodu kupivši je sa 20.000 eura, Dylan je napisao kako sad konačno ima mogućnost pridruživanja stjuardesama u visokom klubu preletenih milja.

Prije dolaska u Hrvatsku trojica prijatelja bila su s ostatkom grupe na španjolskoj Ibizi, a u Hrvatsku su došli kako bi posjetili nadaleko poznati Ultra festival. Proputovali su dobar dio Dalmacije. Nisu štedjeli ni na čemu pa tako ni na čašćenjima tijekom izlazaka. Stvari su pošle po zlu kad su posjetili jedan noćni klub na splitskim Bačvicama. Prema optužnici, trojici Australaca se stavljalo na teret da su 16. srpnja prošle godine oko 1.30 sati za vrijeme večernjeg izlaska u klubu upoznali 17-godišnju Norvežanku. Družili su se i ispijali alkoholna pića, da bi je nakon nekog vremena jedan od njih silom odgurao u muški toalet. Ubrzo su za njima došla i druga dvojica. Zajednički i po prešutnom dogovoru su je, unatoč njezinu protivljenju, odlučili silovati. Nekako se u svoj toj muci uspjela othrvati i pobjeći, a gnjusni čin nije prijavila nikome u klubu već je otišla ravno na policiju. Na poprište događaja vratila se s policajcima. Australaca tamo više nije bilo, no istražitelji su im ubrzo ušli u trag te su ih priveli.

Pušteni su na uvjetnu slobodu do okončanja postupka, a vlastima su morali predati putovnice.

Zašto nisu osuđeni na zatvor:Norvežanka (17) je pristala na nagodbu

Australci su prvotno bili uhićeni te im je istražni sudac odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Ubrzo su pušteni na slobodu kako bi čekali početak suđenja, ali su im oduzete putovnice te su morali boraviti na poznatoj lokaciji u Splitu. DORH ih je optužio za teži oblik silovanja, a za to je djelo predviđena kazna od 3 do 15 godina zatvora. Do suđenja nije ni došlo jer je pred optužnim vijećem splitskog Županijskog suda došlo do nagodbe - dobili su uvjetne jednogodišnje kazne s petogodišnjim rokom kušnje. Norvežanki su platili 20.000 eura odštete nakon što se suglasila s kaznom i visinom odštete.

Krajem siječnja vraćene su im putne isprave i prije nekoliko dana vratili su se u Australiju.

Izdvajamo