STRAŠNA NESREĆA

OVO JE VOZAČ KOJI JE AUTOM NALETIO NA DJEČAKE PA POBJEGAO Istražni sudac odlučit će hoće li ga zatvoriti

 
Đuro Koren
 Podravski.hr

Koprivničanac Đuro Koren (77), vozač za kojeg policija navodi da je vozio VW polo i naletio na dvojicu dječaka na biciklima upravo je priveden na ispitivanje u odvjetništvo, dok bi istražni sudac u Koprivnici trebao odrediti 30-dnevni istražni zatvor ili ga pustiti na slobodu, gdje će čekati daljnji pravosudni rasplet slučaja, piše Podravski.hr.

Ovaj slučaj, po primanju kaznene prijave od policije, preuzima državno odvjetništvo koje je sljedeće na potezu. Ono pokreće istragu i u suradnji s policijom razmatraju dokaze i izjave, ispituju vještake te s vremenom odlučuju o podizanju optužnice mjerodavnom sudu.

Pronađu li dovoljno dokaza da je upravo on vozio i skrivio nesreću na navedeni način, slijedi optužnica, a očekuje ga potom i suđenje. Kazne za navedena kaznena djela u prometu su višegodišnje. Zasad još nije poznato kako će se braniti pred pravosuđem.

Prilikom privođenja njegovi pokreti i izraz lica nisu odavali previše, djelovao je zamišljeno i pomalo umorno.

Policija je nakon njegova uhićenja, pet sati nakon nesreće, izvijestila kako se sve odvilo.

Navode da se vozač kretao županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca, oko 18.45 sati u srijedu.

– Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal – navodi podravsko-prigorska policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Podravski.hr

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koje je potom palo s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

– Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku – otkriva policija.

Vozač VW pola potom je sletio u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta događaja prometne nesreće, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:13