UKRALI 6,3 MILIJUNA

Pali okrutni pljačkaši Fine: Pljačkali tijekom slobodnih vikenda koje su dobivali u zatvoru

‘Finina jedanaestorka’ djelovala je čak 6 godina
 Arhiva

ZAGREB - Točno 6,3 milijuna kuna u šest pljački, ukrala je u šest godina ‘Finina jedanaestorka’ nad kojom je zagrebačka policija završila kiminalističku obradu i jutros rezultate predstavila medijima. Među pljačkama koje je dobro naoružana i okrutna skupina kriminalaca (uhićeni su prije par dana) odradila je i onu najkrvaviju u Zvonimirovoj ulici kada su ubijena dva zaštitara, Drago Renar i Stipo Mušan. Podsjetimo, za taj teški zločin ranije je uhićena pa oslobođena skupina Nenada Filipovića koji je preminuo u kolovozu 2009. godine.

Redom su padale poslovince Fine u Jablanskoj ulici u siječnju 2004. godine i u Većeslava Holjevca u kolovozu iste godine te Fina u Zvonimirovoj ulici te 2005. godine. Na meti su bile i PBZ banka u Macanićevoj 2008. i dvije poslovnice Erste banke u Fotrisovoj 2007. i na Hrgovićima.

Prilikom akcije ekipa je ukrala tri automobila koji su im koristili za bijeg, a neki od članova skupine u pljačke su kretali za vrijeme slobodnih vikenda koje su dobivali u zatvorima.

Policija je prije četiri godina imala indicije da je ova skupina stvarno odgovorna za ta djela, a istraga je trajala sve do okršaja na Velesajmu prije koji mjesec zbog čega je uhićen Ivan Boršić kao naručitelj pokušaja ubojstva Ante Rose. Metak namijenjen njegovoj glavi završio je u zidu dječje igraonice i samo srečom nitko nije ozlijeđen.

Navodno je Boršić propjevao i prokazao brojne kriminalne djelatnosti skupine uključujući poslove i u Bugarskoj . Tako se počelao rasplitati klupko nakon čega je ‘Finina jedanaestorka’ pala. Boršićev iskaz koji bi ih teretio i doveo do njihovog konačnog pada danas službeno u policiji nisu hjetli potvrditi. Oružje nije pronađeno, ali je zato pronađen dio otetog novca. Pretraženo je više stanova i automobila.

U ovom trenutku samo je jedan od članova u bijegu. Ostali su ili u zatvoru, ili u pritvoru koji im je odredio dežurni sudac Županijskog suda danas ujutro. Na ispitivanju su se svi branili šutnjom, rekao je sudac Boris Ivančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14