KAZNENO DJELO

PAO PREVARANT (40) S PODRUČJA VODICA Belgijancu uzeo čak 800.000 kuna za isporuku tri broda, završio je iza rešetaka

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2018. u 11:08

Osijek, 110216.
U tijeku je privodjenje cak 53 osobe s podrucja Vinkovaca i okolice koji su pod velikom istragom USKOK-a zbog sumnje u organizirani kriminal i prijevare na osiguranjima od imovinskih steta, pretezno uslijed prometnih nesreca.
Prema nesluzbenim informacijama, uhicena su dvojica odvjetnika iz Vinkovaca, jedna lijecnica i jedan posrednik, takodjer iz Vinkovaca, te policajac iz Iloka.
Na fotografiji: policija dovodi osumnjicene u osjecki USKOK.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / Ilustracija / CROPIX

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom s područja Vodica, osumnjičenim za prijevaru na štetu 45-godišnjeg belgijskog državljanina.

Osumnjičeni je tijekom 2015.g, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prilikom sklapanja sporazuma o isporuci tri broda s izvan brodskim motorima, lažnim prikazivanjem činjenica oštećenog doveo u zabludu.

Temeljem tog sporazuma oštećeni je osumnjičenom, na ime kupnje brodova, uplatio iznos od 800 tisuća kuna, dok tako kupljene brodove osumnjičeni nije isporučio do ugovorenog roka 1. ožujka 2018., kao niti do dana podnošenja prijave.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 40-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo