PETNAEST KRVAVIH MINUTA

POČELO SUĐENJE ZA BRUTALNO UBOJSTVO U SOLINU Sumnjiče ga da je susjedima došao na vrata te ih mahnito izbo i izudarao, on tvrdi da se ne osjeća krivim

 
 Duje Klaric / CROPIX

U Splitu je u ponedjeljak počelo suđenje Luki Juretiću zbog teškog ubojstva Vicenca Uvodića (92) i pokušaja teškog ubojstva Senke Uvodić (87) krajem siječnja prošle godine u njihovu stanu u Solinu.

Nakon čitanja optužnice, Juretić se izjasnio da se ne osjeća krivim, piše Slobodna Dalmacija.

Optužnica ga, podsjetimo, tereti da je tog poslijepodneva krajem siječnja 2019. oko 18.20 sati došao na vrata stana svojih susjeda, bračnog para Uvodić, pitajući da mu posude brašna. Iznenada ih je počeo udarati tupo-tvrdim predmetima te ubadati oštrim predmetom.

Split, 200120.
Pocetak sudjenja Luki Jureticu za ubojstvo Vicenca Uvodica koje je pocinjeno prije godinu dana u Solinu.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Batom za meso i čekićem nanio je Vicencu Uvodiću 13 udaraca po glavi i tijelu, a zatim ga ubo nožem u trbuh. Senki Uvodić je zadao više udaraca te joj pritom slomio desnu ruku i nanio teške ozljede lijeve ruke (zbog čega joj je amputiran dio jednog prsta) te modrice i ozljede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana.

Cijeli krvavi pohod trajao je 15-ak minuta.

Split, 200120.
Pocetak sudjenja Luki Jureticu za ubojstvo Vicenca Uvodica koje je pocinjeno prije godinu dana u Solinu.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX
Luka Juretić

Vicenco je umro na mjestu, dok je njegova supruga preminula nakon dugotrajnog liječenja.

Juretić se dosad branio tvrdeći da se ničega ne sjeća, a vještaci su utvrdili da je zločin za koji se sumnjiči počinio u potpuno ubrojivom stanju, piše Slobodna Dalmacija.

Također, toksikološko vještačenje pokazalo je da Juretić u trenutku kad je brutalno čekićem izudarao i izbo dvoje starijih susjeda nije u krvi imao niti alkohola niti je bio pod utjecajem bilo kojeg narkotika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:11